Zararlı Haşerelerle Mücadele Başladı

Havaların mevsim normallerinin üzerinde olması nedeni ile Isparta Belediyesi zararlı haşerelerle mücadeleyi erken başlattı.

Yayınlanma:
Zararlı Haşerelerle Mücadele Başladı

Özellikle dere yatakları ve sazlıklarda larva bırakan zararlı böceklerle mücadele için temizlik işleri müdürlüğü ilaçlama çalışmalarına start verdi.

Isparta Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü zararlılarla en etkili mücadelenin larva dönemi olduğu bilincinde olarak havaların ısınması ile birlikte larvadan çıkarak şehir merkezine yayılacak olan yabancı haşerelerle mücadeleyi erken başlatarak önceden tedbirini almış oldu. Dün ilk çalışmasını çayboyu’ndan başlatan belediye periyodik aralıklarla çay kenarlarını, sazlık ve şehir çevresinde bulunan yamaçlarda mücadelesini sürdürecek.

Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “havaların mevsim şartları üzerinde seyretmesi nedeniyle erken tedbir almak için yabancı haşerelerle mücadelemizi erken başlatıyoruz. Şubat ayında olmamıza rağmen sıcaklık şehrimizde 15 derecenin üzerinde seyretmektedir.

Bu sıcaklık nedeni ile topraklardaki canlılık da ağır ağır kendini göstermeye başladı. Larva döneminde olan zararlı haşerelerde bu sıcaklıklar nedeni ile larvalarından çıkarak etrafa yayılma ihtimali çok yüksek. Bu yüzden temizlik müdürlüğümüze talimat vererek mücadeleyi erken başlatma talimatı verdim.

Bildiğiniz gibi larvaların en güzel korundukları yerler çay boyları akan dereler ve sazlıklardır. Bu yüzden ekiplerimiz önce buralarda ilaçlama çalışmalarına başladı. Bu ilaçlama ile zararlı haşereleri daha larvada iken yok etmeyi hedefliyoruz” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum