Zehir Soluyoruz

Isparta bu kış döneminde de hava kirliliği yönünden geçtiğimiz yıllardaki Türkiye derecesini koruyacak gibi...

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Aralık 2013 14:40
Zehir Soluyoruz

Çünkü henüz Aralık ayında olmamıza rağmen hava kirliliğinde hissedilir derecede artış dikkati çekiyor.

Özellikle sabah ve akşam saatlerinde daha fazla hissedilen hava kirliliği nedeniyle başta yaşlı insanlar olmak üzere vatandaşlar sokağa çıkmaya korkar hale geldi. Zaman zaman görüş mesafesinin bile çok daraldığı yoğun hava kirliliğinin insan sağlığını olumsuz yönde tehdit ettiğini belirten uzmanlar ise geçmiş yıllardaki uyarılarını hatırlatarak "Hava kirliliğinin yoğun olduğu saatlerde özellikle yaşlı insanlar, kalp ve nefes darlığı rahatsızlığı olan kişilerin sokaklarda dolaşmaması gerekiyor" şeklindeki görüşlerini dile getiriyorlar.

ISPARTA'DA KÜKÜRTDİOKSİT DEĞERLERİ YÜKSEK
Öte yandan; Ulusal Hava Kalitesi İzleme Ağı'na bağlı hava kalitesi isleme istasyonları tarafında yapılan hesaplamalara göre Isparta’nın S02(Kükürt ve Oksijenin) değerlerinin yüksek olduğu açıklandı. 2013 yılı Ekim ayı SO2 ve PM10 ortalamaları Ulusal Hava Kalitesi İzleme Ağı'na bağlı hava kalitesi izleme istasyonları baz alınarak yapılan hesaplamalarda, Isparta havası en kirli olan iller arasında yer alıyor.

HAVA KİRLİLİĞİ AKŞAM HAD SAFHAYA ULAŞIYOR
Isparta şehir merkezindeki doğalgaz kullanan kişi sayısı her geçen gün artmasına rağmen şehirdeki hava kirliliği bir türlü giderilemiyor. Özellikle akşam saatlerinde şehirdeki hava kirliliği hat safhaya ulaşıyor. Özellikle Isparta şehir merkezinin alt bölümünde bulunan Davraz Mahallesinde hava kirliliği Dere Mahallesi, Yenice Mahallesi gibi mahallelere göre iki kat daha fazla yaşanıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum