Zehir Tacirlerine Darbe

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri il merkezinde düzenledikleri üç ayrı operasyonda toplam 4 kg esrar, 27 adet extacy uyuşturucu hap ele geçirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Temmuz 2014 17:04
Zehir Tacirlerine Darbe

Edinilen bilgilere göre uyuşturucu maddenin kullanımı ve yaygınlaşmasını önlemek amacıyla yapılan istihbari çalışmalar neticesinde başka illerden temin ettikleri uyuşturucu maddeleri Isparta’ya getirerek burada satacakları bilgisi elde edilen şahıslar teker teker yakalandı.

İlk olarak temin ettikleri esrar maddesini ilimize getirecekleri aracın plakasını tespit eden polis takibe aldığı aracı Sav kavşağında durdurmak istedi ancak şüphelilerin kaçmaya çalışmaları üzerine yaşanan kovalamaca ardından şüpheliler Sav Cami arkasında yakalandı. Durdurulan araçta bulunan N.G ve A.M. isimli şahıslar yakalandı. Araçta yapılan aramada ise 1 kg. esrar maddesi ele geçirildi.

Yine temin ettiği uyuşturucu maddeyi ilimize getirerek satmak istediği öğrenilen M.G. isimli şahsın kullandığı araç yapılan takip sonucu Eğirdir yolu üzerinde durduruldu. Araçta bulunan şahsın kimliği kontrol edildiğinde M.F. isimli şahsa ait olduğu ve takip edilen kişi olmadığı görülmesi üzerine daha dikkatli bir kontrol yapan polis kimliğin sahte olduğunu anladı.

Araçta yapılan aramada ise yaklaşık bir kg. esrar maddesi ele geçirildiği öğrenildi. Ayrıca M.G. isimli şahsın yapılan GBT kontrolünde uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan 1 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezası ile aranmakta olduğu tespit edildi.

Bir başka operasyonda ise bir kargo firmasıyla gönderilmek istenilen eşya süsü verilerek teslim edilen iki kg. esrarın ilimize gönderildiği ve uyuşturucu maddeyi teslim alacak kişilerin ilimizde satmak istedikleri bilgisi elde edilmesi üzerine Y.T. ve H.İ.G. isimli şahısları takibe alan polis gönderiyi teslim aldıkları sırada düzenlenen operasyonla yakaladı. Gönderinin açıldığında içerisinden yaklaşık iki kg esrar maddesi ile 27 adet extacy uyuşturucu hap ele geçirildi.

Yakalanan şahıslar uyuşturucu madde ticareti yapmak suçlarından adli mercilere sevk edildi. Şahıslardan, Y.T ve M.G isimli şahıslar tutuklanarak ilimiz kapalı cezaevine gönderildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ASAYİŞ