Zehirle Mücadelede Yeni Dönem

İl Emniyet Müdürü Mehmet Or, kentte uyuşturucuyla mücadelede birçok çalışma yaptıklarını belirterek, ilk ve orta öğretim düzeyindeki öğrencilere ulaşmak adına rehber öğretmenlere yönelik uyuşturucudan koruma eğitimleri düzenlediklerini açıkladı.

Yayınlanma:
Zehirle Mücadelede Yeni Dönem

İl Emniyet Müdürü Mehmet Or, kentte uyuşturucuyla mücadelede birçok çalışma yaptıklarını belirterek, ilk ve orta öğretim düzeyindeki öğrencilere ulaşmak adına rehber öğretmenlere yönelik uyuşturucudan koruma eğitimleri düzenlediklerini açıkladı.

Isparta Emniyet Müdürlüğü tarafından uyuşturucu suçlarına karşı verilen mücadele tüm hızıyla devam ediyor. Kentteki gençlerin zehirden korunmaları amacıyla billboardlı bilgilendirme yapan İl Emniyet Müdürlüğü, SDÜ işbirliğiyle yürütülen tiyatro projesiyle 14 bin öğrenci ve ailesine ulaşmayı hedefliyor.

İl Emniyet Müdürü Mehmet Or, yürütülen operasyonların yanı sıra TUBİM (Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi) destekli “Bağımlılık yapıcı maddeler ve Bağımlılıkla Mücadele Yerel Eylem Planı”nın etkin olarak sürdürüldüğünü belirtti.

Günümüzde, uyuşturucu probleminden etkilenmeyen hiçbir dünya ülkesinin bulunmadığını dile getiren Emniyet Müdürü Mehmet Or, “Her ülke bulunduğu konuma, sosyo-ekonomik duruma, toplumsal değerlere ve diğer etkenlere bağlı olarak uyuşturucu kaçakçılığından, kullanımından ve buna bağlı işlenen suçlardan az ya da çok etkilenmektedir.

Uyuşturucu maddenin satın alınması, nakledilmesi ve kullanıcılara sunulmasına kadar olan süreç, büyük bir gizlilik, iş bölümü ve geniş çaplı bir iletişim ve organizasyon ağının olmasını gerektirmektedir. Bu bağlamda Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Daire Başkanlığı ve İl Emniyet Müdürlükleri gizli işlenen bu suçu ve bu suçu işleyen yasadışı organizasyonların tüm aktörlerini adalete teslim etmenin gayreti içerisindedir” ifadelerini kullandı.

ZEHİRLE, BILBOARDLI MÜCADELE!
Uyuşturucuya karşı verdikleri mücadelede, emniyet olarak birçok kurumla ortak çalıştıklarını belirten Or, “Toplum-aile ve birey üçgeninde, hayatı ve kurumları etkileyen çok ciddi bir sorun olarak ‘uyuşturucu’ kavramı karşımıza çıkıyor. Uyuşturucu ile mücadele kapsamında, ilimizde Süleyman Demirel Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, Halk Sağlığı ile Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi temsilcileri yerel eylem planımıza bağlı olarak eşgüdüm içersinde çalışmaktadır.

Bu kapsamda ilk etapta Isparta’da vatandaşlarımıza görsel olarak hitap edecek billboardlara afişler hazırlanarak, kentin belli noktalarına asılmıştır” diye konuştu.

UYUŞTURUCUDAN KORUNMAK EĞİTİMDEN GEÇİYOR
Ayrıca İl Emniyet Müdürlüğü olarak, il merkezi ve ilçelerde, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullardaki Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlıkta görevli öğretmenlere yönelik eğitim çalışmaları düzenlediklerinin altını çizen Or, “Bu görevini yürüten öğretmenlerimize, uyuşturucuyla mücadele uzmanlarımız tarafından 5 gün süreyle ‘Farkındalık Eğitimi’ verilmektedir” ifadelerine yer verdi.

“HAYATI ELİNİZDEN KAÇIRMAYIN”
SDÜ Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileriyle ortaklaşa yapılan çalışmalar sonucunda senarize edilen uyuşturucu temalı oyunun, okullarda gösterildiğini aktaran Or, ‘Madalyonun İki Yüzü’ isimli tiyatro oyunuyla gençlere uyuşturucunun kötü etkileri anlatılıyor.

Gösterimi yapılan bu etkinliklerle kentteki 14 bin öğrenci ve ailelerine ulaşmak hedeflenmektedir. Ülkemizin geleceği çocuk ve gençlerimizi madde kullanımı ve bağımlılığa karşı koruma hususunda, kamusal kapasitemizi geliştirerek, toplumun tüm kesimleriyle birlikte işbirliği yaparak farkındalık yaratma faaliyetlerimiz kararlılıkla devam edecektir” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.