Zehirle Tiyatrolu Mücadele

Emniyet Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ile SDÜ Güzel Sanatları Fakültesi öğrencilerinin hazırladığı ‘Madalyonun İki Yüzü’ isimli tiyatro oyununda, gençlerin uyuşturucu belasına hangi şartlarda bulaştığı ile alınması gereken önlemler tüm çıplaklığ

Yayınlanma:
Zehirle Tiyatrolu Mücadele

Emniyet Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ile SDÜ Güzel Sanatları Fakültesi öğrencilerinin hazırladığı ‘Madalyonun İki Yüzü’ isimli tiyatro oyununda, gençlerin uyuşturucu belasına hangi şartlarda bulaştığı ile alınması gereken önlemler tüm çıplaklığıyla sergilendi.

Emniyet Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü’nün Süleyman Demirel Üniversitesi ile ortaklaşa düzenlediği, uyuşturucuyla mücadele çalışmaları kapsamında hazırlanan ‘Madalyonun İki Yüzü’ isimli tiyatro oyunu Kültür Merkezi’nde sergilendi.

Isparta Valisi Memduh Oğuz ile protokol üyelerinin yanı sıra çok sayıda davetlinin katılımda bulunduğu programda ‘Üniversiteye hazırlanan bir gencin uyuşturucu ile mücadelesi’ konulu tiyatro oyunu sergilendi.

Programda konuşan Vali Memduh Oğuz, uyuşturucuyla mücadelede toplumdaki herkesin üzerine görevler düştüğünü belirterek, polisin yaptığı çalışmalara katılımın yoğun olmasının sevindirici olduğunu dile getirdi.

“SAĞLIKTA, EN GELİŞMİŞ ÜLKELERDEN DAHA İYİYİZ…”
Isparta Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü’nün Türkiye’nin diğer illerine örnek projelerle öne çıktığına dikkat çeken Vali Oğuz, “Isparta’da yapılan Toplum Destek Polislik faaliyetlerine toplumdan da azımsanamayacak kadar iyi bir destek bulunduğunu görüyoruz. Bu, benim vilayetim adına gerçekten mutluluk vericidir” dedi.

Uyuşturucuyla mücadele ve sağlıklı yaşam konularında, kentteki sağlık hizmetlerinin, Avrupa’daki en gelişmiş ülkelerden daha ileri bir seviyede yer aldığını vurgulayan Vali Oğuz, “Isparta’da sağlık konusunda çok ciddi sıkıntılar bulunmuyor. Hizmetler mükemmel seviyede” diye konuştu.

EN MAHREM YERDEKİ UYUŞTURUCUYU BULUP, ÇIKARDILAR
Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin ‘İğneyle kuyu kazara gibi…’ çalıştığını aktaran Vali Oğuz, “Narkotik polisimiz, kentte adeta kuş uçurtmuyor. Geçenlerde ilginç bir olay yaşandı. Afedersiniz, bir uyuşturucu tacirinin en mahrem yerine sakladığı uyuşturucu madde Isparta polisi tarafından kıskıvrak yakalandı. Biz de bu çalışmayı yapan arkadaşlarımızı ödüllendirdik. Isparta’da polisimiz, şehrin bu illetten temizlenmesi adına gerçek dünyaya örnek çalışmalar yürütüyor. Buradan polisimizi tekrar kutluyorum” ifadelerini kullandı.

“BİZ, IŞIK TUTSUN İSTEDİK, KENTE ADETA KUCAK AÇTI”
Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi’nden, bir süre önce kente ışık tutmasını talep ettiklerini SDÜ’nün ise sadece ışık tutmakla sınırlı kalmayıp adeta şehre kucak açtığını dile getiren Oğuz, “Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan ibicioğlu’na buradan teşekkür ediyorum. Kendisinin rektörlüğü döneminde Isparta, şehir olarak gerçekten iyi şeyler kazanmıştır. Milli Eğitim, sağlık, asayiş ve diğer tüm konularda şehre yön vermektedir” şeklinde konuştu.

SON 6 AYDA, 125 NARKOTİK OPERASONU YAPILDI
Öte yandan Proje hakkında kısaca bilgi veren Emniyet Müdürü Mehmet Or, “Köyden kente göç, yanlış arkadaşlıklar, doğru iletişimsizlik ve sevgisizlik faktörlerinin gençlerimizi uyuşturucu batağına sürüklüyor. Biz İl Emniyet Müdürlüğü olarak, bu konuda elimizden gelen tüm gayreti sarf ediyoruz. Bu konuda son 6 ay içersinde yaptığımız narkotik operasyonlarında, 125 olaya müdahale edilmiş olup, bu çalışmalarda 249 şüpheli yakalanmıştır. Yakalanan şahıslardan 50’si tutuklanmış olup diğerlerinin yargılamaları da devam etmektedir” ifadelerine yer verdi.

İŞTE, EMNİYET MÜDÜRÜ OR’UN ANLATTIĞI TRAJİK GERÇEK!
Komiser olarak göreve başladığı süreçte bir arkadaşının yaşadığı trajik olayı kamuoyuyla paylaşan Emniyet Müdürü Or, yaşanan gerçeği şöyle anlattı; “Komiser Yardımcısı olarak göreve başladığımızda bir arkadaşım Yozgat’ta karakol komiseriydi. Orada evden kaçan ve kayıp olarak aranan bir genç kızı bulan arkadaşlarımız, bu kızın madde bağımlısı ve zehir ticareti yapan bir gençle beraber olduğunu tespit ediyor.

Genç kızın da uyuşturucu kullandığını tespit ediyor. Ve bu genç kıza diyor ki, ‘Kızım; ne güzel, gencecik kızsın, yzık değil mi sana? Yazık değil mi gençliğine? Geleceği olmayan bir adamla neden hayatını öldürüyorsun?’ diye soruyor. Ama komiser arkadaşımızın aldığı cevap durumun vahim olduğunu gözler önüne seriyor. Genç kız diyor ki; ‘Komiser, komiser… Bu adam bana içinden gelerek – Seni Seviyorum- diyor. Ben bu cümleyi, ailem de dahil bu güne kadar hiç kimseden duymadım. Beni seven kişiyle birlikteyim. Beni mutlu eden olay da bu. Beni seven adamla ölüme bile giderim’ diyor. Komiser arkadaş, aldığı cevap karşısında duygulanıyor ve bu yaşanmış gerçeği bizlere aktarıyor. İşte değerli konuklar madde bağımlılığında en önemli etken ‘Sevgidir.’ Bunun için çocuklarınızı sevin, onlara sevginizi en iyi şekilde yansıtın, onları zehrin acı gerçeğine terk etmeyin.”

ZEHİRLE MÜCADELEDE 23 BİN 452 ÖĞRENCİYE ULAŞILACAK
Kentteki uyuşturucuyla mücadele çalışmalarının yalnızca operasyonlarla sınırlı kalmadığının altını çizen Emniyet Müdürü Or, Toplum Destekli Polislik ve diğer şubelerin de katkılarıyla şehirdeki 46 lise ve dengi okulda 23 bin 452 öğrenciye zehirle mücadele konularının anlatılacağını belirtti. Yaptıkları mücadele çalışmalarında Vali Memduh Oğuz’un kendilerinin en büyük destekçisi olduğunu kaydeden Or, SDÜ ile kendilerine destek veren diğer kamu kurum ve kuruluşlarına teşekkür etti.

“MADALYONUN İKİ YÜZÜ”
Konuşmaların ardından SDÜ Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerince hazırlanan ve 2 bölümden oluşan oyunda, anne ve babanın üniversite sınavına hazırlanan çocuklarına olan tutumuna göre gencin uyuşturucu ile olan ilişkisi anlatıldı.

Tiyatro gösterisinin sonunda emeği geçenlere ödüller takdim edilerek hatıra fotoğrafı çektirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.