Zehirli Mantar Yiyen Ailenin Karaciğeri İflas Etti

Isparta'da dağda topladıkları zehirle mantarı yiyen Koçarslan ailesinden, karaciğeri iflas eden 4. 5 yaşındaki Yasin Koçarslan'a organ nakli yapıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Haziran 2011 17:36
Zehirli Mantar Yiyen Ailenin Karaciğeri İflas Etti

7 çocuk babası Eşref Koçarslan, önceki gün dağda hayvanlarını otlatırken yol kenarından mantar topladı. Koçarslan'ın akşam eve getirdiği mantarlardan, eşi 43 yaşındaki Emeti Koçarslan yemek yaptı. Akşam yemeğinden sonra uykuya çekilen Eşref Koçarslan, Emeti Koçarslan ile çocukları 9 yaşındaki Muhammet ve Yasin sabaha karşı fenalaştı. Yakınlarının yardımı ile Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Hastanesi'ne götürülen Koçarslan ailesi, ilk tedavilerinin ardından Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Yedikleri mantardan zehirlendikleri belirtilen Koçarslan çifti ile çocuklarının karaciğerlerinin iflas ettiği belirlendi.

MİNİK YASİN'E KARACİĞER NAKLİ

Durumu en ağır olan Yasin Koçarslan, uygun karaciğer bulunması nedeniyle dün gittiği İzmir Kent Hastanesi'nde yapılan nakille ölümden döndü. Muhammet ile Emeti ve Eşref Koçarslan'ın tedavileri ise Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Yoğun Bakım Servisi'nde devam ediyor.

Koçarslan ailesinin yakınları, durumu ağır olan Muhammet için acil kodu ile nakil için haber beklediklerini belirterek, "Anne ve babanın durumu çocuklara göre daha iyi. Ancak onlar için de nakil gerektiği belirtildi. Bir an önce uygun karaciğerlerin bulunması için dua ediyoruz" dedi.

MANTARDAN ANLAMAZMIŞ

Antalya'da 5 Yıldızlı bir otelde sezonluk işçi olarak görev yapan ailenin en büyük çocuğu 18 yaşındaki Memiş Koçarslan, köylünün zaman zaman dağdan mantar topladığını söyleyerek, "Babam pek mantar toplamazdı. Çünkü fazla tanımazdı. Nasıl olduğunu anlayamadım. Annem, babam ve 9 yaşındaki kardeşimin, bir an önce karaciğer nakli olmazsa durumlarının daha da kötü olacağını söylediler" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum