"Zillet İttifakına Geçit Vermeyelim"

"Zillet İttifakına Geçit Vermeyelim"

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Mart 2019 12:10
"Zillet İttifakına Geçit Vermeyelim"

TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Isparta’da vatandaşın refah seviyesini daha da artırmak için merkezi yönetimle, yerel yönetimin bir araya getirilmesinin önemine dikkat çekerek esnaftan Başdeğirmen’e destek istedi. Bilgiç, “Zillet ittifakına geçit vermeyelim” dedi.

Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi 6. Bölge Birliği Başkanı Ahmet Tural tarafından IYAŞ Kongre Merkezi’nde düzenlenen Esnaf Buluşması programına katılan TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, esnaftan adayları Şükrü Başdeğirmen’e destek istedi.

ESNAFA NE SÖZ VERDİYSEK YAPTIK
12 senedir Isparta halkının desteğiyle Ankara’da esnafın meselelerinin takipçisi olduğunu belirten Bilgiç, “Ben görevimi yaptım. Tüm yönetici arkadaşlarımızla sadece Isparta’da değil. Türkiye’de esnafın tüm temsilcisi kardeşlerimizle ciddi iyi işlikler içinde önemli düzenlemelerin altına imza attık. Esnafımızın meselesini kendi meselemiz bildik. Komisyon Başkanı olarak tüm düzenlemelerin altına imza attık. Her şey güllük gülistanlık değil. Sıkıntılar mutlaka var ama sahada olan her şeyden her problemden haberdarız ve tüm hepsine çözüm olmak için elimizden gelen her şeyi yapmaktayız. Başta Liderimiz Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla esnafımızın tüm sorunlarının ortadan kaldırılması onların rahatlatılması piyasaların açılması noktasında gereken her şeyi yaptık yapmaya da devam ediyoruz. Sadece ocak şubat ayı içinde piyasaya sunulan sıcak para 80 milyar lirayı bulmuştur. Bu yeterli mi yetmez. Ahmet Başkanımızdan istiyoruz ki, tüm şartları taşıyan esnafımızın kredi talepleri mutlaka karşılanmalıdır. Esnafımızın en temel meselelerinden biri sicil affı meselesi. Halbuki biz bu konuda düzenlemeyi yaptık. Normal şartlarda finans kurumunun ya da bankanın geçmişe bakarak değerlendirme yapmaması gerekir ama maalesef onların kayıtlarından bunları düşürme imkanı olmadı. Aslında sicile bakmadıklarını söylemelerine rağmen, esnafımızın önüne engel çıkarmaya devam ediyorlar. Onlarla da Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayarak olmak üzere tüm finans kuruşlarıyla mücadelemiz devam ediyor ve mutlaka da aşılacaktır. Yeniden yasal düzenleme gerekiyorsa da o da en kısa sürede TBMM’den geçirilecektir. Meclis kapanmadan önce geçen Torba Yasa ile istihdama destek olmak noktasında 30 Nisana kadar işe alımlarda üç ay süreyle tüm ücretleri devlet tarafından karşılanacak. 9 ay içinde pirim ücretleri devletimiz tarafından karşılanacak dedik. Bağkur primlerinin düşürülmesi için de elimizden gelen her şeyi yapma sözü veriyoruz. 12 senedir size vermiş olduğum sözlerin heme hemen hepsini yerine getirdim. Ufak tefek eksikliklerimiz vardır. Onları da başlattık. Şimdi bu toplantıdan sonra internette haber yapılsa altına tek bir yorum yazarlar. Ellerinde tek bir argüman kalmıştı oda Dereboğazı yolu. Onu da bizden başka kimse yapamaz onu da biz yapacağız. Onunda projeleri hazır ihalesi eli kulağında ama bunu seçim vaadi gibi algılamayın.

YEREL YÖNETİMLE MERKEZİ YÖNETİMİ
BİRARAYA GETİRMEMİZ LAZIM
Bizim tüm işimizi esnafımızın, dar gelirlimizin refahını artırmaktır. Onun dışında düşüncemiz olmamıştır. Sadece merkezi hükümetin yaptığı yatırımlarla sizlerin yaşam kalitesini artırmamız mümkün değil. Bir de yerel hizmetler var. Şehirleşme var, imar planı meselesi var. Konutlarla ilgili problemler var. Şehir master imar planı meselesi var, yüksek kira sorunu var. Ama yerel hizmet noktasında sizlere verimli hizmet edebilmek için merkezi hükümetle yerel yönetimi bir araya getirmemiz lazım. Bunun yolu da 31 Martta sandıktan geçiyor. Şükrü Başdeğirmen kardeşimize sizlerden destek istiyoruz. Bir de yerel yönetim de bizleri deneyin. Geçmişte kötü tecrübeler olabilir ama mesele geçmişin kötü tecrübesiyle ömür sürdürmek değil o tecrübelerden ders alarak geleceği kurmaktır” dedi.

ZİLLET İTTİFAKINA
GEÇİT VERMEYELİM
Önümüzdeki seçimin sadece Isparta adına değil milletimizi adına, devletimiz, vatanımız bayrağımız adına son derece önemli bir seçim olduğunu bu seçimlerin bir beka seçimi olduğu vurgusunu yapan Bilgiç; “Hepimizin bu bilinç ve şuurda sandığa gitmesi gerekiyor. Bu zillet ittifakına geçit vermememiz gerekiyor. Eğer millet ittifakına zillet ittifakı diyorsak bildiğimiz bir şey olduğu için söylüyoruz. Kapalı kapılar ardından yapılan pazarlıkları, HDP’nin PKK’nın işaret ettiği CHP listelerinde yerleştirmiş olduğu adayları tüm Türkiye izliyor. İçişleri Bakanımız açıkladı 300’ün üzerinde bir sayıdan bahsediyoruz. HDP’nin PKK’nın seçimlere girmediği yerlerde Kandilin şu adayları partileri destekleyin dediğini tüm Türkiye biliyor. Bunlar gözümüzün önünde oluyor. Bunlara geçit verecek misiniz PKK’ya geçit verecek misiniz? FETÖ’ye geçit verecek misiniz? Bu ülkenin düşmanlarını güldürecek misiniz? O zaman yapmamız gereken belli. Allah’ın izniyle 31 Mart’tan sandıkta Cumhur ittifakı ve Şükrü Başdeğirmen’in yanında buluşuyoruz” diye konuştu.

BİLGİÇ’E AYETEL KÜRSİ
YAZILI TABLO HEDİYESİ
Programda, günün anısına Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi 6. Bölge Birliği Başkanı Ahmet Tural tarafından TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç’ e üzerinde “Ayet-el Kürsi” yazılı tablo takdim edildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.