Ziraat Katılım Bankası Isparta'da Açıldı

Ziraat Katılım Bankası Isparta'da Açıldı

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Haziran 2017 05:14
Ziraat Katılım Bankası Isparta'da Açıldı

İlk şubesini İstanbul'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açtığı Ziraat Katılım, Isparta'da da hizmete giriyor.  Ziraat Katılım Isparta Şube yetkilileri, şehirdeki potansiyeli daha da büyütmek istediklerini belirttiler. Ziraat Bankası'nın büyük ortağı olduğu Ziraat Katılım, Isparta'da Kutlubey Mahallesinde Eski HSBC bank binasında hizmete başlıyor. Bankacılık alanındaki en köklü Bankalardan olan, Ziraat Bankasının hakim ortak olduğu Ziraat Katılımın Isparta'da açılıyor olması Isparta'lı mütedeyin kesim tarafından uzunca zamandır arzu ediliyordu. Faizsiz Bankacılık sistemiyle çalışacak olan Ziraat Katılım, kentteki potansiyelin büyümesinde rol alacak.

İLK HEDEF KÂR DEĞİL
Ziraat Katılım Isparta Şube Yetkilisi, Ziraat Katılım hakkında şu bilgileri verdi. "Ziraat Katılım'ın yeni şubesini Ispartamıza açmış olduk. Yakın İllerde Afyonkarahisar, Kütahya şubesini de açtık, bundan sonra Uşak'ta şube açılacak. Ziraat Katılım'ın hedefi, Türkiye'nin her ilinde yer almak. Ziraat Katılım, şubelerini açarken kâr odaklı, kâr amaçlı bakmıyor. Öncelikle Türkiye'nin her yerinde hizmet edilebilir bir yapı oluşturma amacında. Ispartalılardan çok fazla talep geliyordu ve genel merkezimiz bu talepleri dikkate alarak hızlı hareket etti, O yüzden Isparta Şubesi'ni de faaliyete geçirdi" ifadelerini kullandı.

ISPARTA, KATILIMA RAĞBET EDİYOR
"Isparta'da, katılım bankacılığı alanında büyük bir potansiyel var. Bu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun verilerine de yansımış durumda. Diğer katılım bankalarının toplamda 700 milyon liraya yakın bir çalışma büyüklükleri var. Bu da diğer illere bakıldığında, yüksek bir oran. Ispartalı hemşehrilerimiz, katılım bankacılığına büyük rağbet gösteriyor ve Katılım bankacılığı Ürünlerine de alışmış durumdalar. Bu potansiyeli daha da büyütmek üzerine Ziraat Katılım kuruldu. Mevcutta yüzde 5 dolaylarında olan katılım bankacılığı payının 2023 yılında yüzde 15 dolaylarına çıkarılması gibi bir hedef var. Bunu inşaAllah Ziraat Katılım gerçekleştirecek."

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.