Zirvede Güç Savaşları

Vali Memduh Oğuz, yıkılan İl Özel İdare binasının yerinin yeşil alana dönüştürülmesi talebini erteledi, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Zabun, "İl Genel Meclisi, İl Özel İdaresi ile ilgili son karar merciidir" dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Mayıs 2013 12:32
Zirvede Güç Savaşları

Vali Memduh Oğuz'un Isparta Belediyesi'ne yaptığı yeşil alan talebini geri çekmesi II Genel Meclisi'ni memnun etti. İl Genel Meclisi Başkanı Osman Zabun, "Vali beyin görüşleri o yerin göze hoş gözükmesi için geçici olarak değerlendirilmesi anlamı taşıyor. İl Genel Meclisi, İl Özel İdaresi'nin karar organıdır. Bu organ bütün seçmenlerin oyu ile teşekkül ettirilmiştir. Bu yüzden halkın taleplerini göz ardı edemeyiz" diye konuştu.

Eski İl Özel İdare binasının yıkıldıktan sonra 800 m2'lik değerli yerinin nasıl değerlendirileceği tartışmaları yeni bir boyut kazandı. Vali Memduh Oğuz'un Kaymakkapı'daki 800 m2'lik yerin altı çarşı üzerinin yeşil alan olması yönündeki imar değişikliğini son dakika sürprizi ile geri çekmesi İl Genel Meclisi camiasını memnun etti.

İl Genel Meclisi Başkanı Osman Zabun, Vali Oğuz'un yeşil alan yönündeki girişim ve açıklamalarının geçici bir anlam ifade ettiğini kararın İl Genel Meclisi'nde verileceğini söyledi. Kanunun herkesin fikri alınarak haziran döneminde yeniden değerlendirileceğini kaydeden Başkan Zabun, şu açıklamalarda bulundu:

"Vali beyin görüşleri o yerin geçici olarak değerlendirilmesi anlamı taşıyor. Yapılan çalışma geçici olarak yeşilendirilmesi anlamında. Isparta Belediye Başkanlığı'na gönderilen talepte de o yerin yeşil alan olarak ilan edilmesi yönünde değil. Bu girişimi hizmet noktasında aceleci davranmak olarak değerlendiriyoruz.

Isparta İl Genel Meclisi'nin önemli bir karar organı olduğu son karar ile ortaya çıkmıştır. İl Genel Meclisi, İl Özel İdaresi ile ilgili son karar merciidir. Belediyeye gönderilen 2. yazı ile İl Genel Meclisi'nin bir değerlendirme yapması ve takibinde karar verilmesini amaçlıyor. Bizlerde kamuoyunun taleplerini göz ardı etmeden, halkın istediği doğrultusunda bir karar vereceğiz. İl Genel Meclisi, İl Özel İdaresi'nin karar organıdır. Bu organ bütün seçmenlerin oyu ile teşekkül ettirilmiştir.

Bu yüzden halkıntaleplerini göz ardı edemeyiz. Vatandaşın talepleri, bugüne kadar ortaya kona fikirlerle ilgili önyargılı değiliz. Bütün paydaşları ve ilgilileri dinleyerek, fikir alarak bi karar ihtas ettirilecektir. Şu anki yapılan düzenleme göze hitap edecek geçici bir düzenlemelidir. Isparta II Genel Meclisi bu konuyu yeniden değerlendirmesine alacaktır."

İŞTE VALİ OĞUZ'UN YAZISI
Vali Memduh Oğuz'un 08 Mayıs 2013 tarihinde Isparta Belediye Başkanlığı'na gönderdiği yazıda şöyle deniliyor: "ilgi yazımızda; İl Özel İdaresi işhanı olarak bilinen Çelebiler Mahallesi, 15 pafta, 440 ada, 403 parselde bulunan binaların yıkımından sonra meydana gelen alanının yerin altında yer altı çarşısı ve benzeri düzenlemeler ile yer üstünün yeşil alan ve park olarak düzenlenmesinin uygun olacağı bildirilmiş idi.

Konunun İl Genel Meclisi tarafından da aynı şekilde mütalaa edilerek değerlendirilebilmesi için Belediye Başkanlığınca yapılacak iş ve işlemlerin İl Genel Meclisi kararından sonra başlatılmasını rica ederim."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum