ZMO Basın Ödülü Bir Ispartalı’nın

Ziraat Mühendisleri Odası ‘Basın Ödülü’, “Tarım sektörünün sorunlarını ülke gündemine taşıyan objektif bakış açısıyla, Türk tarımı ve ziraat mühendisliği mesleğine yaptığı hizmetler” nedeniyle gazeteci yazar Yusuf Yavuz’a verildi.

Yayınlanma:
ZMO Basın Ödülü Bir Ispartalı’nın

Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) ‘Basın Ödülü’, “Tarım sektörünün sorunlarını ülke gündemine taşıyan objektif bakış açısıyla, Türk tarımı ve ziraat mühendisliği mesleğine yaptığı hizmetler” nedeniyle gazeteci yazar Yusuf Yavuz’a verildi.

ZMO’nun bugün Ankara’da başlayan ‘Ziraat Mühendisliği 8’inci Teknik Kongresi’nin açılışında DSP Genel Başkanı Masum Türker’in elinden ödülünü alan Yavuz, Türkiye’nin tarım ve su havzalarının hızla insansızlaştırıldığına dikkat çekerek, tarımın sosyal bir sektör olduğunu dile getirdi.

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) tarafından 1965 yılından bu yana 5 yılda bir düzenlenen Ziraat Mühendisliği Teknik Kongrelerinin 8’ncisi Ankara’da başladı. 16 Ocak’a kadar sürecek olan kongrenin açılışına, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DSP Genel Başkanı Masum Türker, CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, CHP milletvekilleri Gökhan Günaydın, İlhan Demiröz ve İzzet Çetin, MHP milletvekili Alim Kılıç, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Çolak ve TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı ile çok sayıda milletvekili, akademisyen ve meslek odası temsilcisi katıldı.

TARIMININ SORUNLARINI DİLE GETİREN YAZILARA ÖDÜL
Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde gerçekleşen teknik kongrenin açılış konuşmalarının ardından ‘ZMO Bilim ve Teşvik Ödülleri’ ve‘Yazılı ve Görsel Basın Ödülleri’nin yanı sıra ‘Meslekte 50. Yılını Dolduran Ziraat Mühendislerinin Ödülleri’ törenle sahiplerini buldu. ZMO’nun bu yılki Yazılı Basın Ödülü, ‘Tarım sektörünün sorunlarını ülke gündemine taşıyan objektif bakış açısıyla, Türk tarımı ve ziraat mühendisliği mesleğine yaptığı hizmetler’ nedeniyle gazeteci yazar Yusuf Yavuz’a verildi. ZMO’n un görsel basın dalındaki ödülü ise yine aynı gerekçelerle Blomberg Televizyonu’ndan İrfan Donat’a verildi.

‘KIRSALDAKİ DRAM ANKARA’DAN GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ DEĞİL’
Ödülünü DSP Genel Başkanı Masum Türker’in elinden alan gazeteci yazar Yusuf Yavuz, burada yaptığı kısa konuşmada Türkiye’nin sahip olduğu biyolojik zenginliğin bağımsızlık için önemine işaret ederek, tarımın sadece ekonomik değil aynı zamanda sosyal bir sektör olduğunu söyledi. Türkiye’nin tarım alanlarının ve su havzalarının hızla insansızlaştırıldığının da altını çizen Yavuz, kırsal alanda yaşanan dramların Ankara’dan görünenden çok farklı olduğunu vurguladığı konuşmasında, “Türkiye sırtından bıçaklanıyor” görüşünü savundu.

Aslen Ispartalı olan Gazeteci Yazar Yusuf Yavuz, Isparta'nın doğa, çevre ve tarım konularında yaşadığı sorunları da sık sık gündeme getiriyor. Yavuz'un yazıları çeşitli ulusal gazete ve internet haber portallarında da yayınlanıyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.