Zokora FIFA'ya Başvurdu!

Trabzonspor'da Zokora, alacakları için FİFA’ya başvururken bazı yabancı futbolcularının mukavelelerindeki garanti para için kulübe ihtar çektiğini doğrulayan Futbol Genel Koordinatörü Ünal Karaman, "Geçmişte yapılan sözleşmelerin büyük sıkıntısını yaşıyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Haziran 2013 14:36
Zokora FIFA'ya Başvurdu!

Trabzonspor Yönetim Kurulu, geçtiğimiz sezonun ikinci yarısından itibaren oyuncularına ödeme yapılmadığı için sıkıntı yaşamaya başladı. Özellikle yabancı oyuncuların alacaklarını tahsil etmek için sürekli olarak FIFA kozunu kullanması nedeniyle yönetim, ilk iş olarak bu ödemeleri yapma kararı aldı. Bu nedenle maddi imkanlarını tamamen bu bu yönde kullanan yöneticiyler, haciz sıkıntısı yaşamak istemediklerini belirttiler.

ZOKORA FIFA’YA BAŞVURDU
Bordo mavili takımda en fazla kazanan oyuncu konumunda olan Zokora’nın da alacaklarının ödenmesini istediği, bu nedenle de FIFA’ya başvurduğu öğrenildi. Zokora’nın sözleşmesindeki ağır şartlar nedeniyle çok sıkıntı yaşayan yönetim, yıllık 1,6 milyon euro kazanan oyuncusunun bu yaklaşımına tepki gösterdi.

Zokora’nın 375 bin euroluk alacağı ödenmediği takdirde sözleşmesini tek taraflı fesih hakkının doğacağı, sözleşmesindeki ağır maddeler yüzünden hem serbest kalabileceği, hem de ileriye dönük alacağı olan 4 milyon euroyu kulüpten talep edebileceği öğrenildi. Ancak yönetim olayı bu noktaya getirmeden Zokora’nın istediği parayı yatıracağı bildirildi.

COLMAN, CECH, EMERSON’DAN İHTAR
Trabzonspor’da Zokora’nın dışında ayrıca Cech, Emerson ve Colman’ın da geçen yıldan kalan alacaklarını tahsis etmek için avukatları aracılığıyla bordo mavili kulübe ihtar çektiği öğrenildi.

ÜNAL KARAMAN İHTARLARI DOĞRULADI
Futbol Genel Direktörü Ünal Karaman, bazı oyuncularının kulübe ihtar çektiğini doğruladı. Ünal Karaman, DHA’ya (Doğan HaberAjansı) yaptığı açıklamada geçmişte yapılan sözleşmelerin sıkıntılarını yaşadıklarını belirtirken şunları söyledi:

"SERBEST KALACAKLAR"
"İsim olarak şu veya bu futbolcu demeyeceğim. Ama kulübümüze avukatlar aracılığıyla çekilen ihtarlar var. Bu paraları ödemezsek serbest kalacaklar. Ama bu serbest kalışlar, kulübe ağır yükümlülükler getiriyor. Çünkü hemen hemen tüm oyuncularla garanti para karşılığında anlaşılmış. Bu da oyuncuların tek taraflı olarak sözleşmelerini feshetmesi durumunda gelecekteki alacaklarını da ödemek zorunda kalacağız anlamını taşıyor. Bu şartlar çok ağır. Kulübümüzü bu süreçten en az zararla çıkartmak zorundayız. Çok sıkıntılı bir dönemdeyiz. Taraftarlarımız bize biraz sabır göstersin. Bize bir şey olmaz mantığıyla yapılan anlaşmalar, kulübü çok büyük sıkıntıya soktu."

TRABZON’DA EV TUTTULAR
Bu arada Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ile Başkan Yardımcısı Sebahattin Çakıroğlu, Trabzon’da ev tuttu. Kulübün İstanbul’dan yönetildiği söylentilerinden oldukça rahatsız olduğunu belirten Çakıroğlu, "Trabzon’da da evimiz var, İstanbul’da da. Kulübümüz için nerede olmamız gerekiyorsa orada olacağız. Artık günümüz çağında kulüp şuradan yönetiliyor, buradan yönetiliyor, söylemleri dre doğru değil. En fazla 1–2 saatte istediğiniz yerde olabiliyorsunuz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.