Zorla Kaçırılan Adam Bulgur Pilavı mı İster

Zorla Kaçırılan Adam Bulgur Pilavı mı İster

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Ekim 2015 12:41
Zorla Kaçırılan Adam Bulgur Pilavı mı İster

Yalvaç'ta elma sattıkları tüccarı kaçırıp tartakladıkları iddiasıyla yargılanan 5 üreticiden Şükrü Çapraz, "Evde misafir ettik. Hatta eşime, 'Yenge senin bulgur pilavın çok güzel oluyor. Pişir de yiyelim' dedi. Zorla kaçırılan adam bulgur pilavı mı ister? Hem aşımızı, ekmeğimizi yedi hem emeğimizi çaldı" diye konuştu.

Yalvaç'a bağlı Aşağı Tırtar Köyü'nde elma bahçeleri bulunan Osman, Mustafa ve Arif Çoban kardeşler ve Osman Çoban'ın oğlu Mustan Çoban ile Şükrü Çapraz, 5 yıl önce kendisini elma tüccarı olarak tanıtan Nadir Çelik'e ürün sattı. 40 bin liranın üzerindeki alacakları için 29 bin 500 liralık çek alan üreticiler paralarını tahsil etmeyi beklerken, Nadir Çelik kendisini zorla kaçırdıkları ve köyde alıkoyarak darp ettikleri iddiasıyla üreticilerden şikayetçi oldu. 2010 yılında meydana gelen olay sonrası gözaltına alınan ve haklarında 'adam kaçırma, nitelikli yağma, tehdit ve darp' suçlarından dava açılan üreticiler, YalvaçAğır Ceza Mahkemesi'nde son kez hakim karşısına çıktı.

SAVCI MÜTALAASINI VERDİ
Dün yapılan duruşmaya tutuksuz yargılanan 5 sanıktan Osman ve Mustafa Çoban ile Şükrü Çapraz katılırken, davacı sanık Nadir Çelik katılmadı. Mahkeme heyetine mütalaasını sunan savcı, sanıkların tehdit ve kişiyi kaçırma suçlarından, Mustan Çoban'ın yaralamadan, davacı sanık Nadir Çelik'in ise sahte çek tanzim etmekten cezalandırılmasını istedi. Mahkeme Başkanı Mustafa Mutlu sanıklara mütalaa hakkındaki savunmalarını sordu.

'BORÇLARI ÖDEMEK İÇİN TRAKTÖRÜMÜ SATTIM'
Sanıklardan Mustafa Çoban, Nadir Çelik'in o tarihte Senirkent İlçesi'nde olduğunu ve paralarını almak üzere yanına gittiklerini söyledi. Bunun üzerine Çelik'in kendilerine "Köye gidelim, sizin işi orada halledelim" diyerek köye geldiğini ve kendisini evde misafir ettiklerini belirten Mustafa Çoban, suçlamaları kabul etmedi. Diğer sanık Osman Çoban, "Biz cahil insanlarız, bizi kandırdı. 1 yıllık emeğimizi çaldığı yetmiyormuş gibi bir de suçladı. Borçları ödemek için traktörümü sattım" dedi.

'KAÇIRILAN ADAM BULGUR PİLAVI MI İSTER'
Sanık Şükrü Çapraz ise Çelik'in köye kendi rızasıyla geldiğini söylerken, "Evde misafir ettik. Hatta eşime, 'Yenge senin bulgur pilavın çok güzel oluyor. Pişir de yiyelim' dedi. Zorla kaçırılan adam bulgur pilavı mı ister? Hem aşımızı, ekmeğimizi yedi hem emeğimizi çaldı. Biz paramızı almak istiyoruz. Amelelere de para vermedi, 5 senedir para beklerler" diye konuştu.

HEM DAVACI HEM SANIKLAR CEZA ALDI
Mahkeme heyeti alacakların tahsiline başka mahkemenin bakacağını belirterek, kararı açıklamak üzere duruşmaya ara verdi. Aranın ardından mahkeme heyeti sanıkların nitelikli yağma, adam kaçırma suçlarından beraatına karar verirken, Mustafa, Osman ve Arif Çoban ile Şükrü Çapraz'a tehdit suçunu işledikleri gerekçesiyle 2'şer yıl hapis cezası verdi. Sanıkların cezası, duruşmadaki iyi hallerinden dolayı 1 yıl 8 aya indirildi. Diğer sanık Mustan Çoban'a ise adam yaralayacak derecede darp suçundan 11 ay 20 gün hapis cezası verilirken, davacı sanık Nadir Çelik hakkında da sahte çek tanzim etmekten 2 yıl hapis cezası verildi, ceza 1 yıl 8 aya indirildi.

'PARA YERİNE HAPİS ALDIK'
Duruşmadan sonra açıklama yapan Mustafa Çoban, "5 yıl önce 40 bin liranın üzerinde alacağımız vardı. Şahıs bize 29 bin 500 TL'lik çek verdi. Ancak biz para almayı beklerken 5 yıl mahkemelerde süründüğümüz yetmiyormuş gibi üstüne üstlük bir de ceza aldık. Hırsız başkası, cezayı alan başkası. Köylü olunca bizi göz göre göre dolandırdı. O şimdi bizim elma paraları ile sahilde güneşlenirken biz hala borçları kapatmanın derdiyle uğraşıyoruz. Kararı temyiz edeceğiz" dedi.

Nurettin Arkan / Yalvaç

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.