Zülfü Livaneli İstifa Etti

Mustafa Mutlu'nun da işten çıkarılmasının ardından Zülfü Livaneli, Vatan gazetesinden gazetesinden istifa etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Eylül 2013 09:09
Zülfü Livaneli İstifa Etti

10 yılı aşkın süredir yazarlık yaptığı Vatan’da aynı zamanda yayın Kurulu üyesi olan Livaneli’nin istifasını getiren son gelişmenin gazetenin yazarlarından Mustafa Mutlu’nun işten çıkarılması olduğu öğrenildi.

Livaneli, AKP’ye muhalif bir çizgi izleyen Mustafa Mutlu’nun yazarlığına son verilmesini “bardağı taşıran damla” olarak değerlendirerek gazeteye başvurdu ve çıkış işlemlerinin yapılmasını istedi.

Demirören Grubu’nun 2011’de Milliyet gazetesi ile birlikte satın aldığı Vatan gazetesi önce yazarlarındanSelahattin Duman ve Can Ataklı ile yollarını ayırdı. Son olarak Mustafa Mutlu’nun işten çıkarıldığı, Ruhat mengi'nin zorunlu izne gönderildiği Vatan’dan Zülfü Livaneli de çıkışını istedi.

Zülfü Livaneli’nin yurtdışında olduğu belirtilen Erdoğan Demirören ile Türkiye’ye dönüşünden sonra görüşmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.