Zulüm Etmek İçin Gelmezler

CHP Belediye Başkan Adayı Lütfi Çakmakçı, “Belediye Başkanları göreve halka zulüm etmek için gelmezler. Eğer zulüm ederlerse, hak ettikleri cezayı alırlar’ dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Ocak 2014 14:40
Zulüm Etmek İçin Gelmezler

Sebzeciler ve Manavlar Odası Olağan Genel Kurul toplantısında, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın ‘halka zulüm etmedik’ sözlerine atıfta bulunan CHP Belediye Başkan Adayı Lütfi Çakmakçı, “Belediye Başkanları göreve halka zulüm etmek için gelmezler. Eğer zulüm ederlerse, hak ettikleri cezayı alırlar’ dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Lütfi Çakmakçı, Sebzeciler ve Manavlar Odası Olağan Genel Kurul toplantısında Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a göndermede bulundu. Günaydın’ın ‘Halka zulüm etmedik’ sözlerini eleştiren Çakmakçı, “Halka zulüm etmedik diyorlar. Belediye Başkanları göreve, halka zulüm etmek için gelmezler. Eğer zulüm ederlerse, hak ettikleri cezayı alırlar. Bu doğru bir yöntem değildir.” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’NİN HER YERİNE MEYVEMİZİ SATABİLİRİZ
Bir bayanın internet üzerinden meyve sebze satarak 2 milyon TL kazandığını belirten Prof. Dr. Çakmakçı, “Esnaf olarak biz bunu yapamaz mıyız? Elbette yapabiliriz. Belediye öncülük eder de, siz de o sanal market içinde yer alırsanız bu yapılabilir. Isparta’nın o güzel elmasını, meyvesini sadece Isparta’ya değil, Türkiye’nin her yerine pazarlayabilirsiniz. O zaman zenginleşiriz, daha güçlü hale geliriz. 2016 yılına kadar toplu Pazar yerlerinin oluşturulması gerekiyor. Peki, herhangi bir pazar planı var mı? Biz imar planını tekrar oluşturacağız. Ardından da talebe göre adım atacağız. Isparta’da 27 tane Pazar var. Antalya’da da aynı rakamda Pazar var. Burada bir ekonomik kayıp meydana geliyor ve bu kaybı tüketici ödemek zorunda kalıyor. Sizler isteyerek fiyatları artırmıyorsunuz. Bu şartların getirdiği bir durum.” diye konuştu.
İyi tarım uygulamalarının yaygınlaştırılması gerektiğine vurgu yapan Çakmakçı, “İyi tarım uygulamalarını kapsamında bir takım anlaşmalarla üreticiyi korumak zorundayız. Eğer biz bunları başarabilirsek, gücümüze güç katmış oluruz. Hem üreticimizi hem de tüketicimizi yaşatmış oluruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum