Kayınvalideden Damada Böbrek Bağışı

Böbrek hastası damadının diyalize girmesine gönlü razı olmayan Şerife Bakırcı (73), böbreğini damadı İsmail Gündoğan'a (55) bağışladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Temmuz 2011 17:18
Kayınvalideden Damada Böbrek Bağışı

 Böbrek hastası damadının diyalize girmesine gönlü razı olmayan Şerife Bakırcı (73), böbreğini damadı İsmail Gündoğan'a (55) bağışladı. 


Isparta Yalvaç'ta mobilyacılık yapan İsmail Gündoğan, böbrekleri çalışmayınca diyalize mahkum oldu ve nakil listesine ismini yazdırarak böbrek nakli olacağı günü bekledi. Ancak kayınvalidesi Şerife Bakırcı, 8 yıldır böbrek hastası olan damadının diyalize girerek yaşamkalitesinin bozulmasına dayanamadı ve böbreğinin birini bağışlamaya karar verdi. 

Akdeniz Üniversitesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsünde gerekli tetkikler yapıldıktan sonra Doç. Dr. Ayhan Dinçkan ve ekibi tarafından gerçekleştirilen iki saatlik operasyonla kayınvalideden alınan böbrek damadına nakledildi. 

Damadının diyalizde sıkıntı yaşayabileceği endişesiyle böbreğini bağışladığını söyleyen dört çocuk annesi Şerife Bakırcı, "Damadım hastalandığında üzüldüm. Diyalizde ne kadar acı çekebileceğini düşününce oğlum gibi sevdiğim damadımın sıkıntı yaşamasına gönlüm razı olmadı. Bu nedenle böbreklerimden birini bağışladım. Sağlığına kavuşması beni çok mutlu etti" dedi. 

Kayınvalidesiyle adeta "anne-oğul gibi" olduklarını kaydeden 3 çocuk babası İsmail Gündoğanda yeniden sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Gündoğan, "Allah kimseyi diyalize düşürmesin. Kaynanam sayesinde diyalizden kurtuldum. Akdeniz Üniversitesinde kendimi son derece güvende hissederek ameliyata girdim. Beni sağlığıma kavuşturan doktorlarıma ve hastane çalışanlarına teşekkür ederim" dedi. 

Operasyonu gerçekleştiren Doç. Dr. Ayhan Dinçkan da kayınvalideyle damadının sağlıkdurumunun iyi olduğunu bildirdi. Kayınvalidelerin organ bağışında bulunmasının sık yaşanır bir durum olmadığını kaydeden Dinçkan, kaynana Şerife Bakırcı'nın örnek bir davranış sergilediğini belirtti. Dinçkan, bu durumun organ bağışının artmasına katkı sağlamasını umduğunu ifade etti. 

Sağlık durumu iyi olan kaynana ve damadı taburcu edildi. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.