Rektör’ün 2012 karnesi

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, üniversitenin genel sekreteri Aziz Bayrak’ın yakın çalışma arkadaşlarını ilçelere sürdü.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Ocak 2013 10:16
Rektör’ün 2012 karnesi

  Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Hasan İbicioğlu, üniversitenin genel sekreteri Aziz Bayrak’ın yakın çalışma arkadaşlarını ilçelere sürdü. Üzüntüden rahatsızlanan Genel Sekreter Aziz Bayrak hastaneye kaldırıldı. Bayrak’ın sekreterlerinin dahi görev yerlerinin değiştirildiği öğrenildi   Süleyman Demirel Üniversitesi’nde 2012 ilginç bir olayla son buldu. Önceki Rektör Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar’ın milletvekilliği seçimleri için istifa etmesinden sonrasında oluşan yeni yönetim tartışılacak uygulamalara imza atıyor.

İSTİFA ETMESİNİ BEKLİYORLAR

SDÜ’nün yeni yönetimi üniversitenin Isparta milliyetçiliği ile ön plana çıkan Genel Sekreteri Aziz Bayrak’ın kadrosunu boşaltması bekliyor. İstifa veya emekliye ayrılma şeklinde Genel Sekreterlik kadrosunun boşaltılmasını isteyen Rektör Prof.Dr.Hasan İbicioğlu,bu proje gerçekleşmeyince ilginç bir eylemde bulundu.

YAKIN ARKADAŞLARINI SÜRDÜ

SDÜ Rektörü İbicioğlu Genel Sekreterlik makamı bünyesinde çalışan ve Aziz Bayrak’ın yakın arkadaşları olarak bilinen şube müdürleriyle memurları uzak ilçelere görevlendirildi. Bu görevlendirme sonrası SDÜ İdari ve Mali İşler Şube Müdürü Zekai Künar Sütçüler MYO’ya, İdari ve Mali İşler Şube Müdürü Hüseyin Otru Şarkikaraağaç MYO’ya, İletişim Fakültesi Sekreteri Gülfidan Dilover Yenişarbademli MYO’ya, İletişim Fakültesi Memuru Osman Ali Çelik de Yalvaç MYO’ya kaydırıldı. Genel Sekreter Aziz Bayrak’ın sekreterleri de başka fakültelere gönderildi.

İZİNDE DUYDU HASTANELİK OLDU

Rektör İbicioğlu’nun sürpriz çıkışını izindeyken öğrenen Genel Sekreter Aziz Bayrak stresten hastanelik olup Şifa Hastanesi’ne kaldırıldı. Genel cerrahi kliniğine kaldırılan Bayrak’ın tedavisi devam ediyor.     

    Rektör’ün 2012 karnesi  

SDÜ Rektörü Prof.Dr.Hasan İbicioğlu, 2012 yılında ilginç çıkışlarıyla gündeme geldi. Rektör İbicioğlu önce aldığı makam aracıyla sonra bunu savunurken sarf ettiği ‘Ben zenci miyim?’ söylemiyle tepki çekti. Ardından 9’ncu Cumhurbaşkanı Demirel okul açılışında iken öğle yemeği verdi, bir profesörün istifa ettirilmesi olayında da cebir ve hile kullanma iddiasıyla suçlandı. Rektör son olarak akademisyenler için TOKİ kanalıyla özel konut yapmak istedi ancak büyük tepki topladı  

Makam aracı varken makam aracı aldı

SDÜ Rektörü Hasan İbicioğlu’nun geride bıraktığımız yılda akıllarda kalan icraatlarının başında Concord, bir Volvo, bir de jeep gibi makam araçları bulunurken 215 bin TL bedelle Auidi A.6 model makam aracı alması geldi.    Rektörün bu icraatı yerel basında uzun süre  gündemdeki yerini korudu.    

Ben zenci miyim yahu?

Rektör İbicioğlu’na katıldığı Basın Kulübü’nde makam aracı soruldu. Rektör , “Makam aracı olarak kullanabileceğiniz bir araç yok. Şehrimize üniversitemize Cumhurbaşkanları, bakanlar, rektörler geliyor. Allah aşkına gelen Cumhurbaşkanının altına 92 model Concord’u mu verelim? Şimdi altımızda A6 var…Bir çok iş adamının altında Mercedes var. Bir üniversite rektörünün temsil boyutu var. Üniversiteler arası kurul toplantılarına katılıyorum. Birçok üniversitenin rektörü A8’lerle bu toplantılara geliyor. İyi de SDÜ Rektörü zenci mi yahu?”  diye yanıt verdi.  Bu yanıt sosyal paylaşım sitelerinde en çok tıklananlar arasında yer aldı. Rektöre ırkçılık eleştirileri bile gelmişti.    

Profesör’ün  istifasını istedi

SDÜ’de gündeme damga vuran olaylardan biri de SDÜ Jeotermal Enerji Yeraltı suyu ve Mineral Kaynakları Araştırma Merkezi Müdürü Prof.Dr. Nevzat Özgür’ün, Rektör Prof.Dr. Hasan İbicioğlu tarafından hile ve cebir kullanılarak istifa ettirilmesiyle ilgili iddiaları oldu. Prof.Dr. Nevzat Özgür, Merkez'deki bir mesai arkadaşıyla kendisine psikolojik baskı yaptığı iddiasıyla sorun yaşadığını, bunun üzerine Rektör İbicioğlu'nun kendisini çağırarak, istifasını istediğini anlattı. Özgür, "Rektör Prof. Dr. İbicioğlu önüme boş bir kağıt koydu ve istifamı yazmamı istedi. Kağıdı geri atıp istifayı kabul etmediğimi söyledim. Rektör daha sonra beni tekrar çağırdı ve rektör yardımcılarının yanında 'Nevzat Bey, beni rencide ettiniz. Bunun telafisi için bir istifa dilekçesi verin ben de kabul etmeyeyim' dedi. Rektör Bey'e 'Siz rektörsünüz, size inanmak zorundayım' diyerek kağıdı imzalayıp verdim" diye konuştu.Kabul edilmeyeceği açıklanan istifasının işleme konulduğunu öne süren Prof.Dr. Özgür, Perşembe günü sabah okula gittiğinde güvenlik görevlileri tarafından odasına alınmadığını açıkladı.    

Hocalara TOKİ kanalıyla toplu konut çıkışı

Rektör İbicioğlu’nun ses getiren çıkışlarından biri de hocalara TOKİ modeliyle toplu konut yapmak istemesi oldu. Rektörlüğün TOKI aracılığıyla hocalara konut yapılması için üniversite gelişim sahası içerisindeki hazine arazisini iade etmesi yapı ve inşaat  sektörünün tepkisine neden oldu. Hatta Sino İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İzzettin Dikmen, Rektör’ün  TOKİ kanalıyla hocalara toplu konut yapılması yönündeki çıkışının, Çünür mevkiinde imara açılan noktalarda inşaata darbe vuracağını öne sürdü.  Ak Parti Milletvekillerinin de devreye girmesiyle Hazine arazisi üzerinde toplu konut projesi rafa kaldırıldı.    

  Baba törende onlar yemekteydi

  Merhum İşadamı Yılmaz Şener adına yaptırılan  eğitim kurumunun açılışı Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından yapılırken, Rektör İbicioğlu o saatlerde öğle yemeğinde AK Parti Milletvekili Süreyya  Sadi Bilgiç ve eski Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan’la  bir araya geldi. İbicioğlu’nun sadece Demirel’i karşılamaya geldiği törende, Rektör için törende  yer ayrılması yönündeki teklifin reddedildiği  sonradan  ortaya çıktı. . Demokrat Gazetesi’nde ‘Baba törende onlar yemekte’ başlığıyla verilen haber günlerce konuşulmuştu.  

  Babaya büyük ayıp işlediler

Tören konusu gündemdeki yerini korurken, Demokrat ‘Baba’ya büyük ayıp’ başlığıyla Türkiye’nin Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in büstünün altındaki kaidenin içler acısı halini  fotoğrafladı. SDÜ yazısı ve ambleminin bakımsız halinin gündeme gelmesinden sonra alel acele verilen talimatla o kaide de yenilendi.        

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum