1 Mayıs Coşkusu

1 Mayıs Coşkusu

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Mayıs 2018 18:25
1 Mayıs Coşkusu

Aralarında Eğitim İş, Eğitim Sen, ADD, Tuncelililer Derneği, Birleşik Haziran Hareketi, Köy Enstitüleri Derneği ve CHP’nin yer aldığı tertip komitesi tarafından hazırlanan 1 Mayıs Yürüyüş, Miting ve Konseri binlerce Ispartalının katılımıyla gerçekleşti.

Yedi kuruluş tarafından oluşturulan 1 Mayıs Tertip Komitesi’nin çağrısı ile Atatürk Stadyumu önünde toplanan binlerce Ispartalı, ellerinde Türk Bayrakları, Atatürk posterleri ve çeşitli dövizlerle Atatürk Stadyumundan tren garına kadar yürüdü.



“Yaşasın 1 Mayıs, Hak Hukuk Adalet” gibi sloganlar eşliğinde yürüyen kalabalık tren garında toplandı. Tertip komitesi temsilcilerinin katılımcıları selamlamasının ardından tertip komitesi adına kürsüye çıkan Eğitim Sen Şube Başkanı Rıfat Gürbüz, burada yaptığı konuşmada, “Bugün 1 Mayıs. Bugün işçi sınıfının eşitlik, özgürlük ve demokrasi mücadelesinin günü. İktidar toplumun ezilen tüm kesimlerinin sorunlarını ötelemekle meşgul. Yapay ayrımcılıklarla düzen güçlerinin gücüne güç katıyorlar” dedi.
Konuşmasında Türk İş’i de eleştiren Gürbüz, “Şeker Fabrikalarının satışında Türk İş sarı sendikacılık yaptı. İşçilerin meydanlara çıkmasına engel oldu” dedi. Katılımcılar bu sırada “Emekçiler burada Türk İş Nerede?” sloganları attı.

Konuşmasında OHAL sürecini de eleştiren Gürbüz, “OHAL ile emekçilerin grev hakları ellerinden alındı. Güvencesiz istihdamla emekçiler ezildi. Eğitim ve sağlık gibi temel haklar piyasalaştırıldı. Kamu kurumları özelleştirme ile rant uğruna peşkeş çekildi. Ama artık yeter. Emekçiler ortak talepler doğrultusunda birleşecek” ifadelerini kullandı.
Gürbüz’ün konuşmasının ardından sevilen müzik grubu Grup Abdal verdiği konser ile katılımcılara keyifli anlar yaşattı. 1 Mayıs kutlamalarına katılan vatandaşlar Grup Abdal’ın şarkı ve türküleri ile halaylar çekti.
Öte yandan 1 Mayıs kutlamaları için emniyet güçleri de alarmdaydı. Yürüyüş güzergahı boyunca güvenlik önlemi alan polis katılımcılardan ve vatandaşlardan tam not aldı.

İŞÇİSİN SEN İŞÇİ KAL HABERİ İÇİN TIKLAYIN
https://www.ajans32.com/iscisin-sen-isci-kal--38973h.htm

İŞTE EN RENKLİ 1 MAYIS GÖRÜNTÜLERİ






































HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.