1 Puan Anlayışıyla Çıkacağız

UEFA Avrupa Ligi J Grubu 4. maçında yarın deplasmanda Polonya'nın Legia Varşova takımı ile karşılaşacak Trabzonspor'da, teknik direktör Mustafa Akçay, rakipleri karşısına 1 puan anlayışıyla çıkmanın doğru olacağını söyledi..

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Kasım 2013 11:32
1 Puan Anlayışıyla Çıkacağız

Akçay, maçın oynanacağı Varşova Stadı'nda bordo-mavili takımın yaptığı antrenman öncesi Brezilyalı futbolcu Alanzinho ile basın toplantısı düzenleyerek, karşılaşmaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Legia Varşova ile sahalarında yaptıkları ilk maçtan daha zor bir maç oynayacaklarını düşündüklerini belirten Akçay, "İlk müsabaka, özellikle kalecimizin çok iyi oyunuyla zor durumlardan kurtulduğumuz anlar yaşadığımız bir maçtı. İkinci müsabakada seyircisini de yanına alan bir Legia olacak" dedi.

Legia Varşova'nın ligde oldukça iyi müsabakalar çıkarmaya başlayan bir takım olduğunu ifade eden Akçay, " Koşan, genç dinamik bir ekip. Seyircisiyle de yarın akşam buluştuğunda işimizin çok zor olduğunu düşünüyorum ama üstesinden gelmek için uğraşacağız. Seyircisini arkasına alan coşkulu bir Legia takımına karşı bir puan anlayışıyla sahaya çıkmanın doğru olacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

Akçay, Trabzonspor'un kendisinin yönetiminde Avrupa kupalarında 9 maçta yenilgi görmemesinin ne gibi olumlu, olumsuz etkileri olabileceği yönündeki bir soruya ise "Bunun biriktirdiği kaygılar da olabilir. Bu durumumuzun rakibin motivasyonuna olumlu katkılar da yapabileceğini düşünüyorum. Bıçak sırtı gibi bize ve rakibe olumlu yansıması olabilir. Rakibe motivasyon da katabilir ve bu da bize zorluk yaratabilir" yanıtını verdi.

Rakip takımda herhangi bir oyuncuya özel bir markaj düşünmediklerini anlatan Akçay, "Genel olarak takım savunması eylem bütünlüğü ile oynadığımız için şu anda rakipten herhangi bir oyuncuyla ilgili özel bir markajla alakalı bir staretejimiz yok. Maçın akışına göre değerlendirme yapabiliriz" dedi.

Akçay, takımda, sakatlığı bulunan Yusuf Erdoğan dışında eksik bir oyuncu olmadığını da sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor