10 Ayrı Noktaya Otopark

Isparta Belediyesi şehrin büyük sorunları arasında gösterilen şehir trafik akışı ve otoparklar konusunda yoğun mesai harcıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Haziran 2014 13:54
10 Ayrı Noktaya Otopark

Bu kapsamda belediye imar komisyonu, mimarlar odası ve bürokratlar Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın başkanlığında bir araya gelerek otopark sorununu görüşmek ve şehir trafiğini rahatlatmak amacıyla karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

Acil olarak çözülmesi gereken ana başlıklar arasında yer alan otopark sorunu ile ilgili olarak yapılan toplantıda, şehrin 10 ayrı noktasında otopark inşa edilmesi, bunların 3’ünün hemen başlatılması ele alınırken, yapılacak olan konutlarda da otopark yapımlarının gerçekleştirilmesi ele alındı.

Mimarlar Odası Başkanı Zafer Sağlam, İmar Komisyonu üyeleri Mustafa Şenel Karakaya, Akif Aslan ve Süleyman Gülboy ile belediye bürokratlarının katıldığı toplantıda açıklamalarda bulunan Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, bugüne kadar şehrin altyapısını çözüme kavuşturmak için yoğun çaba sarf ettiklerini ve bunda da önemli başarı elde ettiklerini belirtti.

Şu anda sadece Isparta’nın değil, Türkiye’nin de bir sorunu olan otopark konusunun çözümü noktasında yoğun çaba içerisinde olduklarına değinen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bu sorunun çözülmesi amacıyla Ispartalıların da desteğini beklediklerini söyledi. Dünya’da otopark sorununu aşmış ülkelerin bulunduğunu ve bununla ilgili olarak otoparkı olmayanların araç alamadığını, yine otoparksız ev yaptırılmadığını anlatan Günaydın, mevcut kanun ve mevzuatlara uygun alınacak meclis kararları ile Isparta’da da bu sorunu aşacaklarını dile getirdi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, şehrin 10 ayrı noktasında otopark yapımı için harekete geçtiklerini, bunlardan İl Sağlık Müdürlüğü arkasındaki alanın, 113 Cadde’ye ve belediye önündeki alana otopark yapılması ile ilgili çalışmaların son aşamada olduğunu ve ihale aşamasına geldiklerini belirtti.

Otopark sorununu çözmek için şehrin kalbi olan merkezden harekete geçtiklerini aktaran Başkan Günaydın, mahalle aralarındaki yollarda oluşan araç parklarına da dikkat çekti. Bunlara bir örnek olarak Demirköprü ile Prof. Dr. Turan Yazgan Etnografya Müzesi arasında yer alan Çayboyu’nu gösteren Başkan Günaydın, bu cadde üzerinde de yoğun araç parklarının bulunduğuna işaret etti. Bu gibi örneklerin çoğaltılabileceğini dile getiren Günaydın, bundan dolayı da şehir trafiğinin kilitlendiğini aktardı. Şehrin nüfusunun 200 bin olduğunu ve buna karşın trafiğin kilitlenme aşamasına geldiğini söyleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Şehrimizin merkezinin yanı sıra bürüt olarak da planlamalar üzerinde çalışıyoruz. Mahalle araları da sıkıntılı bir hale geliyor. Bu sorunu aşmak için mevzuat ve kanunlar ile belediye meclisimizle, odalarımızla bu konu üzerinde hazırlanıyoruz. Ciddi anlamda çalışıyoruz. Herkesin otoparkı olma mecburiyetine doğru gidiyoruz. Bu uygulama ileride Isparta’mıza rahatlık getirecetir" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum