10.uncu Yıla Adım Atıyor

Isparta da 2008 yılında kurulan Nataliya Gorelova Bale ve Sanat Merkezi kurulduğu günden bu yana yetiştirdiği öğrencilerle Isparta’yı Bale sanatında bir marka halinde getirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Eylül 2017 11:40
10.uncu Yıla Adım Atıyor

Bale ve Sanat Merkezi sahibi Hocası olan Nataliya Gorelova “Isparta’ya baleyi getiren kişi olarak toplumun bale sanatını tanımasında az emeğimi sabrımı zorlamadım, ama asla pes etmedim çünkü o sabrı, zorluklar aşmaya akademik eğitime çocukluktan borçluyum. Bu beni çok mutlu ediyor. Elbette yaptığım iş karakterimi yansıtıyor. Hiç bir zaman pes etme, o zaman başkalar nasıl pes ettiği göreceksin benim çok sevdiğim bir söz, bir yanda klasik bale ne olduğunu bilmeyen bölge de tanıtmaya, bir yanda öğrencilerimi yetiştirmeye uğraştım, doğru yolda olduğum için bu günleri gördüm.

Isparta’da belli bir kaliteyi yakaladım ve bir marka haline geldi. Sağlığım olduğum sürece daha 20 30 yıllık kurum da olduğu gün yaşamak istiyorum” şekilden konuşan Nataliya Hoca açıklamalarına şu şekilde devam etti “Şuan Isparta’da ve Dinarda yeni kayıtlar devam etmektedir. Bu sene sonu benim için önemli bir yıl olacak çünkü yazın 10’cu yıl resitalimiz olacak. Isparta ve Dinarda iki ayrı gösteri olacak.  Her sefer de farklı ve unutulmaz olmalıdır. Isparta’da  bale sanatın izleyici kitlesi oluşturdum. İnsanlara bu sanat dalını sevdirdim ve benim emeğimi boşa çıkartmayan öğrencilerim bale’yi hayat tarzı olarak gören güzel gelecek ve kariyer yapmaktalar.  Türkiye’nin en güzel kurumlarda mesleksel olarak  devam etmektedirler.

Eğitimime bilgime sonsuz güveniyorum, bu eğitimimi Rusya’daki benim değerli hocalarıma borçluyum. Yeter ki gerçek anlamda bu sanatı tam öğrenmek ve kriterlerine uygun olan öğrenciler ve veliler olsun. Çocuklar baleye genellikle aileleri balenin zarafeti geliştirdiğini  için başlıyor. Akademik hocayla doğru bir şekilde uzun yıllar çalışılan klasik bale eksersizlerinden oluşan pos türü ve kız çocuklarda ileride kazandığı zarafeti hiç bir spor dalı ve başka branş veremez. bale eğitiminin faydaları: sağlıklı ve güçlü bir bünye kazandırır. Kemik dokusu yoğunluğunu ve kalitesini artırır. Kasları kullanmayı, hangi hareketin hangi kası çalıştırdığını öğretir, vücuda zarar verebilecek hareketlerin farkında olmayı sağlar. Vücudun farklı bölümlerini aynı anda uyum içinde kullanma becerisini ve kondisyonu geliştirir.

Doğru beslenme alışkanlıklarını geliştirir. Estetik ve sağlıklı bir duruş ve yürüyüş tarzı kazandırır. Müzik kulağını ve ritim duygusunu geliştirir. Paylaşmayı ve iş bölümünü öğretir. Çevrede olup bitenlerin farkında olma ve duyarlı yaklaşım gösterme becerisi kazandırmaktadır. Planlı, programlı ve disiplinli çalışma becerisini geliştirir, zamanı verimli kullanmayı öğretiyor. Dikkati yoğunlaştırmayı, çabuk kavramayı ve hızlı düşünerek karar vermeyi sağlar. sorumluluk duygusunu geliştiriyor, başarıya odaklanarak bir işi sonuna kadar sabırla götürmeyi öğretir.

Özgüveni ve başarı duygusunu geliştirir. Kendini ifade etme tarzını, iletişim becerisini ve duygusal zekayı geliştirir. Düz taban sorunları düzeltir, küçük omurga eğrilikleri yok eder yaratıcılığı, hayal gücünü, estetik bakış açısını ve genel kültürü geliştirir; iyi bir sanat izleyicisi, eleştirmeni ve sanatsever olmayı sağlar” diye ifade etti.  

 

2.20170914113952.jpg

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.