100 Kişilik İstihdam Sağlayacak Yatırım

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA) yatırım süreçlerini bir süredir takip ve koordine ettiği İsviçreli firma, Antalya’da çağrı merkezi kurma kararı aldı.

Yayınlanma:
100 Kişilik İstihdam Sağlayacak Yatırım

İsviçreli firmanın Antalya’da kuracağı Çağrı Merkezi için iyi derecede Almanca konuşabilen ve ikna kabiliyeti olan personel alımı için mülakat başvuruları, Çalışma ve İş Kurumu Antalya İl Müdürlüğü (İŞKUR) ile BAKA’nın web sitesinden yapılabilecek.

BAKA, Antalya’da çağrı merkezi yatırımı planlayan İsviçreli bir sigorta firmasının yöneticileri ile Çalışma ve İş Kurumu Antalya İl Müdürlüğü, Akdeniz Üniversitesi Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu, Özel İstihdam Büroları temsilcilerini biraraya getirdi. EXPO 2016 Antalya sunumunun ardından BAKA tarafından Batı Akdeniz’in avantajları ve yatırım olanakları konusunda katılımcılar bilgilendirildi.

BAKA Antalya Yatırım Destek Ofisi’ndeki (YDO) toplantıda; İsviçre’de sigortacılık sektöründe faaliyet gösteren Logic Versicherungen firmasının CEO’su Ahmet Kaşıkçı, Antalya’da yapacakları yatırım için BAKA’nın desteğinin önemli olduğunu söyledi.

3 çağrı merkezi kurmayı planladıklarını, Antalya’daki çağrı merkezinde en az 100 kişinin çalışacağını ve en önemli iki kıstasın düzgün diksiyon ile iyi derecede Almanca dil bilgisi olduğunu belirten Kaşıkçı, Antalya’yı tercih etmelerindeki en önemli sebebin de iyi derecede Almanca bilen personele ulaşma imkânı olduğunu söyledi. Firma sahibi Erdal Karakaş ise, yatırımın gerçekleşmesinde devlet desteğinin kendileri için önemini vurguladı.

ANTALYA’DA ALMANCA DİLİ POTANSİYELİ
Logic Versicherungen firma yetkililerine bilgi veren Akdeniz Üniversitesi Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Prof.Dr. Mustafa Kınsız da, BAKA’nın önderliğinde yapılacak olan çağrı merkezi yatırımına sürekli istihdam sağlanması konusunda sıkıntı yaşanmayacağını belirtti.

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu üyesi ve Özel İstihdam Büroları temsilcisi Fatma Ümit Tuncer ise, çağrı merkezine Almanca dilini iyi bilen, diksiyonu düzgün personel bulunması noktasında Antalya’nın potansiyeli olduğunu ve bölgenin nitelikli istihdam kapasitesine sahip olduğunu vurguladı. Çalışma ve İş Kurumu Antalya İl Müdürlüğü yetkilisi Gülşah Tuncer de, çağrı merkezi yatırımı için gerekli olan personelin bulunmasında BAKA ile işbirliği içerisinde çalışmak istediklerini belirtti.

Çağrı merkezinde istihdam sayısının 100 kişi de kalmayıp artacağını, yatırımla ilgili öncelikli olarak yapılması gerekenin nitelikli personel bulunması olduğunu söyleyen İsviçreli Logic Versicherungen firma yetkilisi Kaşıkçı, Antalya’ya yatırım yapma konusunda ikna olduklarını belirterek BAKA’dan yardım talep etti.

BAKA’nın konuyu sahiplenmesinin kendileri için sevindirici olduğunu belirten Ahmet Kaşıkçı, İsviçre’deki çağrı merkezlerinde uygulanan personel rejiminin Antalya’da da uygulanacağını, çalışanlara aylık maaşın yanında yılda bir defa maaş ikramiye ile tatil imkânı sunacaklarını söyledi. BAKA Antalya YDO Koordinatörü Alaattin Özyürek de, İsviçreli sigorta şirketinin çağrı merkezi yatırımı takibinin BAKA’nın koordinasyonunda yapılacağını belirtti.

BAKA tarafından bir süredir yatırım süreçleri takip ve koordine edilen İsviçreli firmanın Antalya’da kuracağı Çağrı Merkezi için alınacak iyi derecede Almanca konuşan ikna kabiliyeti yüksek personel alımı için mülakat başvuruları alınmaya başlandı.

Başvuru formlarına Çalışma ve İş Kurumu Antalya İl Müdürlüğü (İŞKUR) ile BAKA’nın web sitelerinden ulaşılabilecek. Son başvuru tarihi 24 Ekim 2013 olan mülakatlar, 31 Ekim 2013-1 Kasım 2013 tarihlerinde firma yetkilileri tarafından yapılacak.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.