101 Lira Olan Ehliyet Ücreti Düşürüldü

Ehliyetlerin yenilenmesi ile alınması planlanan 101 liralık harç 15 liraya düşürüldü

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Temmuz 2013 13:37
101 Lira Olan Ehliyet Ücreti Düşürüldü

TBMM Genel Kurulu’nda görüşmeleri devam eden torba tasarının içinde yer alan ehliyetlerin 101 lira karşılığı yenilenmesi zorunluluğunda değişikliğe gidildi. Ehliyetlerden 101 lira alınması kamuoyunun tepkisine neden olmuştu. Bunun üzerine Maliye Bakanı Mehmet Şimşekkonuyu tekrar değerlendireceklerini ve yeni bir bedel belirleneceğini belirterek, maliyete yakın bir bedel alınacağını ifade etmişti.

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin soruları üzerine 101 liralık harç bedelinin alınmasından vazgeçildiği ve bedelin 15 lira olarak alınmasının belirlendiğini kaydetti.

JET HIZIYLA GEÇTİ
Ehliyet yenileme ücretinin 101 lira yerine 15 lira olmasını içeren önerge, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Yeni sürücü ehliyetlerin kağıt maliyeti 13 lira. Kalan 2 lira fark ise Emniyet Vakfı’na aktarılacak.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.