11 bin 450 Kişi Yapılandırdı

11 bin 450 Kişi Yapılandırdı

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Ekim 2018 09:29
11 bin 450 Kişi  Yapılandırdı

SGK İl Müdürü Hüseyin Karagöz,  kuruma olan borçların yeniden yapılandırılmasına yönelik ilk taksit süresinin dün itibariyle sona erdiğini belirtti. Yapılandırmadan 11 bin 450 vatandaş yararlandı ve 119 milyonluk borç yapılandırmasının ilk taksitleri ödendi. Bu rakam toplam yapılandırma oranının % 21,45’ini oluşturuyor. 

Yapılandırmadan yararlanmak için başvuruda bulunan vatandaşların yapılandırma haklarının iptal edilmemesi için ilk iki taksidin mutlaka zamanında ödenmesi gerektiğini ifade eden Sosyal Güvenlik Kurumu Isparta İl Müdürü Hüseyin Karagöz, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bilindiği gibi Kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin 7143 sayılı Yapılandırma Kanunu kapsamında yapılandırılan borçların ilk taksit ödemesi için verilen süre 1 Ekim Pazartesi günü sona eriyordu. Ancak, bakanlığımız bu tarihi kaçıran veya ilk taksitini zamanında ödeyemeyen mükellefler için süreyi 15 gün daha uzattı. Buna göre; Vergi, prim, trafik cezası gibi borçların yapılandırılması için ilk taksit ödemesi 15 Ekim 2018 tarihine kadar yani düne kadar uzatılmıştı. Bu süre, dün kurumumuza gelip ödeme yapanlar için saat 17.00’de, internet üzerinden ödeme yapanlar için ise saat 23.59’da sona ermiş bulunmaktadır. Yapılandırma kapsamında; 31 Mart öncesine ait vergi, prim, trafik cezası gibi borçlar için vatandaşa yapılandırma hakkı tanınmıştı. Ülke genelinde milyonlarca kişi, Isparta’da ise 11 bin 450 kişi bu haktan yararlandı. Yapılandırmaya başvuranların ilk taksit ödemesi ise uzatma ile birlikte dün itibariyle doldu. 

“119 MİLYON LİRALIK BORÇ YAPILANDIRILDI, 

21,45’LİK BÖLÜMÜ TAHSİL EDİLDİ” 

Bu doğrultuda, başvuruları 1 Haziran 2018 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren ve 8 Haziran tarihi itibariyle de başvuruları başlayan 7143 sayılı Yapılandırma Kanunu kapsamında, kurumumuza yapılandırmadan yararlanan 11 bin 450 kişi 119 milyon liralık borç yapılandırmasında bulundu. Dün sona eren ilk taksit ile de % 21,45’lik tahsilat yapılarak kurumumuzun kasasına girdi” dedi.   

“İKİNCİ TAKSİTİN SON 

ÖDEME GÜNÜ 31 EKİM” 

Yapılandırmadan yararlanabilmek için ilk iki taksitin tam ve süresinde ödenmesi gerektiğini ve zamanında ödeme yapmayan mükelleflerin, yapılandırma hakkını kaybedeceğini vurgulayan İl Müdürü Karagöz; “Kanun kapsamında yapılandırılan alacakların ilk taksitinin ödeme süresi dün sona erdi. İkincisi ise 31 Ekim 2018 tarihinde sona erecek. İkinci taksitin aksatılmadan ödenmesi birinci taksit kadar önem taşıyor” dedi. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.