117 Öğrencinin Zehirlenme Şüphesiyle İlglili Isparta Valiliğinden Açıklama Yapıldı

Isparta Valiliği'nden 117 Öğrencinin Zehirlenme Şüphesiyle Hastaneye Başvuran Öğrenciler İçin Açıklama Yapıldı

Yayınlanma:
117 Öğrencinin Zehirlenme Şüphesiyle İlglili Isparta Valiliğinden Açıklama Yapıldı

Isparta Valiliği, Bediüzzaman Said Nursi Kız Yurdu’nda kalan çok sayıda öğrencinin bulantı, karın ağrısı ve ishal şikayetleri ile ilgili olarak hastanelere başvurmasının ardından açıklama yayınladı.

Yapılan açıklamada; Isparta Bediüzzaman Said Nursi Yurdunda Kalan Öğrencilerin Gıda Zehirlenmesi Şüphesiyle Hastanelere Müracaat etmeleri ile ilgili olarak açıklama yapılması gereği duyulmuştur.

12.11.2023 tarihinde Isparta Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze bağlı Bediüzzaman Said Nursi Yurdu A-B-C-D bloklarda kalan öğrencilerden; mide bulantısı, karın ağrısı, ishal gibi şikâyetlerle SDÜ Tıp Fakültesi, Isparta Şehir Hastanesi ve Yunus Emre Devlet Hastanesine 12.11.2023 saat 20.30 itibarıyla toplam 117 başvuru yapılmıştır.

Hastanelere başvuran öğrencilerimizin tamamı acil servislerde yapılan tedavilerinin ardından taburcu edilerek yurtlarına gönderilmiştir. Hastane acil servis hekimlerinden alınan bilgilere göre durumu ciddi olan ve yatarak tedavi gören öğrencimiz bulunmamaktadır. Hastanelere müracaat eden öğrencilerimiz şikayetlerine sebebiyet veren sağlık sorunlarının 11.11.2023 tarihinde yedikleri akşam yemeğindeki gıdalardan kaynaklanmış olabileceğini ifade etmişlerdir.

11.11.2023 tarihinde Bediüzzaman Said Nursi Yurdu Yemekhanesinde toplam 1.231 öğrencinin akşam yemeği yediği tespit edilmiştir. Bahse konu yemekte öğrencilere verilen gıda numuneleri ve su numuneleri Tarım ve Orman Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından gerekli incelemeler yapılmak üzere teslim alınmıştır.

Konu ile ilgili olarak; Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup Valiliğimiz tarafından başlatılan idari inceleme devam etmektedir." denildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.