12 Mart'tan Sonra Ne Olacak?

Baro Başkanı avukat Gökmen Hakkı Gökmenoğlu, zor bir sürece girildiğinin altını çizerek, dosyanın MASAK tarafından ayrılmasına da değindi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Mart 2012 11:57
12 Mart'tan Sonra Ne Olacak?

Geçtiğimiz Eylül ayında İzmir Yetkili Cumhuriyet savcılığının talimatı ile başlatılan operasyon kapsamında 22 kişi tutuklanmış, tutukluların 120 günlük sürecinin ardından aralarında MHP İl başkanı isa Yalçın’ın da bulunduğu 15 kişinin tahliyesine karar verilmiş, 7 kişinin de tutukluluk hallerinin devamına karar verilmişti. İddianamenin tamamlanmasının ardından mahkeme heyeti dava tarihinin 12-13-14 Mart tarihlerinde görüleceğine karar vermişti.

Dava süreci ile ilgili olarak Isparta kamuoyu merakla dava tarihini beklerken, Gülses Gazetesi de tüm gelişmeleri ve önümüzdeki süreçle ilgili değerlendirmeleri Isparta Baro Başkanı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu’na sordu. 12 Mart’ta başlayacak olan Isparta Belediyesine yapılan operasyonun dava sürecinin 12 Mart tarihinde başlayacağını ve dosyanın kalabalık bir dosya olduğunu ve yeni tutuklamaların olup olmayacağına ilişkin gelişmeleri değerlendirdi.

UZUN BİR SÜREÇ OLACAK

Gökmenoğlu, 82 sanıklı bir dava ile ilgili çok çabuk bir tamamlanmasının beklenmesinin yanlış olacağının altını çizerek, iddianamede adı geçenler gerekse Isparta kamuoyu tarafından hareketli bir döneme girildiğini belirtti. “bilindiği gibi İzmir Yetkili Cumhuriyet savcılığının talimatı ile elde bulunan deliler ve belgelere dayanılarak 23 Eylül 2011 tarihinde Isparta Belediyesine bir operasyon düzenlenmiş, yapılan operasyon sunucunda 22 kişi tutuklanmıştı. İddianamenin hazırlanmasına kadar 22 tutukludan 15’i yaklaşık 130 günlük bir süreçte tutuklu bulundular. İddianamenin tamamlanmasının ardından da 15 kişinin salıverilmesine karar verildi. Fakat şimdi gelinen süreçte ise dava 12 Mart tarihinde görüşülmeye başlanacak. Bu süreç hemen tamamlanmasının bekleneceği bir süreç olmayacak. 12 Mart’ta başlayacak ilk duruşmada 172 sayfadan oluşan iddianame okunacak. İddianamenin okunması belki iki günü bulabilir. İddianamenin okunmasının ardından davada bahsi geçenlerin kimlik tespitlerine geçilecek. yapılan kimlik tespitlerinin ardından savunma sürecine geçilecek. yani bu süreç mart ayında tamamlanabilecek bir süreç değil.”dedi.

NEDEN 12-13-14 MART?

Diğer taraftan mahkeme tarihlerinin 12-13-14 Mart olarak peşpeşe yapılması ile ilgili de değerlendirmelerde bulanan Gökmenoğlu, bu sürecin peşpeşe yaşanmasındaki gerekçeyi tutuklu bulunanların mağduriyetlerinin bir an önce ortadan kaldırılması olduğunu söyledi.

MASAK DOSYAYI NEDEN AYIRDI?

Belediye soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı'nın 32 şüpheliyle ilgili dosyada ayırma kararı aldığı ve ayrı bir hazırlık tahkikatı yürüttüğü ortaya çıkmasını da değerlendiren Baro Başkanı Gökmenoğlu,

Aralarında Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'm da bulunduğu 31 kişi hakkında malvarlığı değerlerini aklama suçundan, 1 kişi hakkında da Vergi Usul Kanunu'na muhalefetten tahkikat yürütülüyor. Cumhuriyet Savcılığı'nın tahkikat kapsamında MASAK diye bilinen Mali Suçları Araştırma Kurumu'ndan rapor istediği haberlerini aldık. Bu sürecin nasıl geliştiği ile ilgili bir şey söylememiz yanlış. Ancak bakıldığında zimmet, irtikap, rüşvet ve tefecilik suçların dosyada olduğuna kanaat getiren heyet bu tür bir ayırma yapabilir. Bunun nedeni de mali suçlarla kaynaklanan yasalardan dolayı ortaya çıkmaktadır. Bu dosyanın ayrılmasıyla birlikte önümüzdeki günlerde bir bilirkişi incelemesi daha olacak. Bu incelemenin ardından yeni gözaltılar olabilir mi evet olabilir? Ama bu sürece bağlı. Bununla ilgili kesin konuşmak da doğru değil.”dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum