155 Mesaj Hattı Şubat'ta Devrede

Vatandaşların acil durumlarda polise daha hızlı ve kolay erişimini sağlamak amacıyla Şubat ayından itibaren uygulamaya konulacak olan 155 kısa mesaj servisinin en çok engelli vatandaşlar tarafından kullanılması bekleniyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Ocak 2014 16:56
155 Mesaj Hattı Şubat'ta Devrede

Vatandaşların acil durumlarda polise daha hızlı ve kolay erişimini sağlamak ve teknolojinin getirdiği imkanlardan faydalanmak amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Şubat ayından itibaren uygulamaya konulacak olan 155 kısa mesaj servisinin en çok engelli vatandaşlar tarafından talep edildiği bildirildi.

Isparta Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada vatandaşların polise daha hızlı ve kolay erişimini sağlamak için teknolojinin getirdiği iletişim ve haberleşme sektöründeki yenilikleri bünyesine katarak ilerlediğini, bu yeniliklerden bir tanesinin de vatandaşın acil durumlarda, ihbar veya şikayette bulunabilmesi için cep telefonundan SMS (Kısa Mesaj) göndermek suretiyle kolluk kuvvetlerine kolayca ulaşabilmesi olduğunu ifade etti.

Konuyla ilgili alınan bilgilerde "155 SMS ihbar servisinin kullanımı engelli ve diğer vatandaşlarımıza sağlayacağı en önemli yararlardan birisi, zor bir durumla karşılaştıkları zaman telefonundan kısa mesaj göndermek suretiyle ihbar veya şikayette bulunabilecek olmalarıdır. SMS hizmeti sayesinde vatandaşlarımız polisin kendisine bir SMS kadar yakın olduğunu bilerek, güvenlik hizmetini her koşulda almanın mutluluğunu yaşayacaktır. Bu itibarla, cep telefonlarından SMS göndermek suretiyle ihbar veya şikayette bulunabilmesi amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğümüz ile işletmeci operatörler arasında alt yapı hazırlık ve uygunluk çalışmaları tamamlanmıştır” denildi.

155’e gönderilen ihbar mesajının ardından eğer mesajda adres bilgileri yoksa yer tespiti yapacak ve en kısa sürede oraya ulaşacak. Bu hizmetten en fazla engelli vatandaşların yararlanması öngörülüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
ASAYİŞ