16 Nisan'da Gençliğin Önündeki Engeller Kalktı

16 Nisan'da Gençliğin Önündeki Engeller Kalktı

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Mayıs 2017 09:47
16 Nisan'da Gençliğin Önündeki Engeller Kalktı

Türkiye Gençlik Vakfı(TÜGVA) Isparta İl Temsilciliği hizmet binasının açılışına katılan TÜGVA Genel Başkanı İsmail Emanet, 15 Temmuz öncesi bu gençlikten bir şey olmaz diyenlerin 15 Temmuz’da gençlerin vatanına, milletine, bayrağına nasıl sahip çıktığını gördüğünü ifade ederek, “16 Nisan’dan sonra gençliğimizin önündeki birçok engel de kaldırılmış oldu” dedi.
Türkiye Gençlik Vakfı(TÜGVA) Isparta İl Temsilciliği binası Pirimehmet Mahallesi 113. Cadde üzerinde dün gerçekleştirilen törenle açıldı. Açılışa Vali Şehmus Günaydın,  TÜGVA Genel Başkanı İsmail Emanet, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, Sosyal ve Politikalar İl Müdürü Yakup Kütük, Diyanet Sen Isparta Şube Başkanı Osman Akçil, TÜGVA İl Temsilcisi Ahmet Büyükküpçü ve çok sayıda davetli ile vakıf üyeleri katıldı.

TÜGVA KENDİSİNİ YEN'İ NESİL GENÇLİK VAKFI" OLARAK TANIMLIYOR
Törenin açış konuşmasını yapan TÜGVA İl Temsilcisi Ahmet Büyükküpçü, medeniyet tarihimize baktığımızda vakıfların ve vakıf kültürünün nice kalplerin fethinde, nice beldelerin imarında ne kadar büyük rol oynadığını gördüklerini ifade ederek, şunları söyledi: “Karşılık beklemeden, çıkar amacı gütmeden malımızdan ve zamanımızdan, yalnızca hak ve adalet için sarf etmenin tek geçer akçe olduğu vakıf kültürümüze, TÜGVA olarak, "Yeni nesil gençlik vakfı" kavramını da kazandırma gayreti içerisindeyiz. Ortaokul sıralarından, üniversite sıralarına kadar, bu sıralardan meslek hayatına atılan abi ve kardeşlerimize kadar, Vakfın tüm değerlendirme ve karar alma mercilerinde gençlerin yer aldığı TÜGVA, tam da bu özelliğiyle kendisini " Yen'i nesil gençlik vakfı" olarak tanımlıyor.

DİNİMİZİ DİLİMİZİ TARİHİMİZİ BİLELİM
Şüphesiz vakfımız bu tanımı yaparak, aynı zamanda bir gençlik tasavvuru da oluşturuyor. Kendi tarihine, Mimariden, edebiyata kadar kendi medeniyet hazinesine, İslam’a, Ulusal ve küresel siyasete vakıf olan, Sadece kendini kurtarmaktan başka dertleri olan, hayalleri olan, fedakar, samimi ve donanımlı, Çağın yeniliklerine vakıf olan, insanı, zamanı ve dünyayı okuyabilen bir gençlik hayal ediyoruz, ve de bu gençliğin toplumda aktif rol almasının, bu topluma büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz. Biz istiyoruz ki, ne işgal edilmiş zihinler ne de ithal edilmiş fikirler... Biz gençler olarak evvela kendimizi bilelim. Bu toprağı bilelim. Dinimizi dilimizi tarihimizi bilelim.

HEYECANLIYIZ                                                                       
Çünkü biz TÜGVA olarak inanıyoruz ki bu toprağın mayasında hak var, adalet var, kardeşlik var, yardımlaşma var, paylaşma var, fedakarlık var, şehitlik var, iyilik var, güzellik var, edep var, haya var, ahlak var. İşte Bugün burada, bu üstün insani ve ahlaki değerleri yaşamayı ve yaşatmayı esas almış bir vakıf olan TÜGVA’nın Isparta temsilcilik binasının açılışında sizlerle buluştuk. Hem heyecanlıyız, hem de bize nasip olan bu imkanların sorumluluğunu daha ağır bir şekilde hissediyoruz. Siz kıymetli davetlilerimize katılımları için, isimlerini belki sizlerin bilmediği ama Allah'ın çok iyi bildiği, maddi ve manevi desteklerini esirgemeyenlere verdikleri destekler için, Isparta’da vakfımızın kurulmasına ve binamızın bu hale gelmesine emek sadeden, bizden önceki yönetime, Ömer Faruk Acar'a ve ekibine teşekkür ediyorum. Bu vakfın ve binanın Isparta için faydalı olmasını diliyorum.”

81 İLDE TEMSİLCİLERİMİZ VAR
TÜGVA Genel Başkanı İsmail Emanet de Türkiye Gençlik Vakfı olarak gençlere hizmet etme heyecanı ve aşkıyla hiç durmadan çalıştıklarını vurguladı. Çok kısa bir sürede 81 ilde temsilcilik atamalarını tamamladıklarını kaydeden Emanet, sözlerini şöyle sürdürdü: “165 ilçede de atamalarımızı gerçekleştirdik. Tüm Türkiye’de 1500’e yakın ortaokul, 3 bine yakın lise ve tüm üniversitelerde fakülte fakülte, sınıf sınıf teşkilatlanmaya başladık. Ortaokuldan liseye, kadın, aileye kadar gençliğimizin olduğu her alanda bizler de Türkiye Gençlik Vakfı olarak gençlerimizin yanındayız. Gençlerimizin kültür, sanat, spor ve eğitim gibi  her türlü imkana ulaşmalarında onlara destek oluyoruz.

15 TEMMUZ’DA BU GENÇLERİN VATANINA, MİLLETİNE, BAYRAĞINA NASIL SAHİP ÇIKTIĞINI GÖRDÜK
İnanıyoruz ki; bu ülkenin öz evlatları bu ülkenin geleceğini belirlesin. 15 Temmuz öncesi bu gençlikten bir şey olmaz diyenler 15 Temmuz’da bu gençlerin vatanına, milletine, bayrağına nasıl sahip çıktığını gördük. 16 Nisan’dan sonra gençliğimizin önündeki bir çok engel de kaldırılmış oldu. Bu süreçten sonra gençliğimiz artık yeniden güçlü Türkiye’nin inşasında rol almak zorunda. Bu bir sorumluluk, bu bir vazife. Bu bizim omuzlarımıza yüklenmiş önemli bir görev. Çünkü bizler, sadece bu toprakların değil, tüm mazlum coğrafyanın, tüm İslam dünyasının hatta bütün dünyanın umudu olmuş durumdayız. Görüyoruz ki yaşanan adaletsizlik ve haksızlıklar ancak ve ancak bizim inandığımız, inancımızın gereği olan adaleti getirecek bir sistemle getirilebilir. Bunu geçmişte bu medeniyet yapmıştı.

HEDEFİMİZ DOKUNULMAMIŞ GENÇ BIRAKMAMAK
Dünyaya tekrar adalet gelecekse bu topraklardan gelecek. O yüzden bizler Arıkan, Somali ve Filistin’in derdini hissediyor ve ona çözüm üretmek için bu anı ve bu günü en iyi şekilde değerlendiriyor olmamız lazım. İşte biz vakıf olarak gençlerimizin milli, manevi duygularla özgüveni yüksek, alanında uzman ve donanımlı bir şekilde yetişmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Burs ve yurt gibi her türlü eğitim faaliyetlerimiz gençlerimizin hizmetinde. Hedefimiz dokunulmamış genç bırakmamak.  Biz bu gençlerin taşıdığı potansiyele sonuna kadar inanıyor ve bu gençlere güveniyoruz. O yüzden hiç durmadan her gün bir ilimiz ve bir ilçemizde açılışlarımızı gerçekleştiriyor, gençlerimizin faydalanacağı mekanları onların hizmetlerine açıyoruz. İnşallah bu binamız da Isparta’da güzel bir neslin yetişmesi için önemli bir adım ve güzel bir başlangıç olur. İnşallah buradan yetişen nesiller başta Isparta olmak üzere sonra Türkiye’nin sonra da dünyanın çehresini değiştirir.”

Konuşmaların ardından hizmet binasının açılış kurdelesi Vali Günaydın ve TÜGVA Başkanı Emanet tarafından kesildi. 


HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum