167 Hektar Alan İmara Açıldı

Isparta'da Çünür Mevkiindeki 1 milyon 200 bin hetarlık alandan sonra Yakaören-Deregümü bölgesindeki 167 hektarlık alan da yapılaşma için kullanılabilecek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Nisan 2013 11:16
167 Hektar Alan İmara Açıldı

Hasan Balaman'ın belediye başkanlığı döneminde 2007'de yapılan imar revizyonu kapsamında imara açılan ancak Deregümü Köyü Muhtarlığı'nın 'tarım arazilerini koruma' adına yargıya taşıdığırevizyonun akibeti nihayet sonuçlandı.

Danıştay'da sonuçlanan itiraza göre, Deregümü'deki bazı tarım alanları korunda bazıları ise korunamayarak imara açıldı. Köyde tarımsal amaçlı kullanılan Karadut altı mevkiinde yapılaşma yapılabilecek.

Deregümü Köyü Muhtarlığı'nın itarız neticesinde bu zamana kadar devam eden süreç aydınlandı. ISBAŞ Fabrikası karşısından başlayarak Fatih-ZaferDeregümü ve üniversite yolu hattındaki 167 hektarlık alanda yapılaşmanın önü açıldı. Belediye tarafından yapılacak 18 uygulamasından sonra mevcut imar planına göre yapılacak yapılaşmaya izin verilecek.

HATİRA TEKNİKERİ ÖNERDİ: SİTE TARZI YAPILAŞMA BENİMSENSİN
Çünür Mahallesi'nde 2007'de yapılan imar revizyonu sonrasında 1 milyon 200 bin metrekarelik alanda 18 uygulamasını yapan Dolunay Harita şirketinin sahibi Harita Teknikeri Murat Dolunay, Belediyeye önemli tavsiyelerde bulundu.

Deregümü Köyü Muhtarlığı'nın yaptığı itirazın artık sonuçlandığını belirten Dolunay, "bu bölgede 167 hektarlık alanda yapılaşma sağlanabilecek. Belediye 18 uygulaması yaptıktan sonra isteyen herkes imar planına göre inşaat yapabilecek. Mevcut plan 2 katlı eve müsaade ediyor. Çünür Mahallesi'nde olduğu gibi büyük bulvarlar, sosyal donatı alanları ve site tarzı yapılaşma burada da öngörülmeli.

Belediye 18 uygulaması öncesinde mutlaka imar revizyonu yapmalıdır. Mevcut şartlara göre site tarzı yapılaşma burası için de öngörülmelidir. Modern yapılaşma için gereken değişiklik mutlaka yapılmalıdır. Yoksa yapılaşma izni verilen bu alanda doğru ve sağlıklı bir yapılaşma sağlanamayacaktır" tavsiyelerinde bulundu.

İTİRAZIMIZ YOK
Öte yandan 2007 yılında yapılan revizyonu 'tarım arazileri korunsun' diye yargıya taşıyan Deregümü Köyü Muhtarlığı, bu süreçte taraf olmak istemiyor. Deregümü Köyü Muhtarı Mustafa Büber, konuya asla taraf olmayacaklarınısöyledi. Son karar ile köyün bazı tarımsal alanlarının imara açılacağını belirten Muhtar Büber, "isteyen vatandaşlarımız kişisel olarak konuya itiraz edebilir. Muhtarlık olarak bu konuda taraf olmayacağız" dedi.

İMAR REVİZYONU YAPILSIN
Deregümü Köyü MuhtarıBüber, bu alanda yeni bir imar revizyonu yapılmasını istediklerinisöyledi. Mevcut imar planına göre gerçeklşetirilecek yapılaşmanın sağlıklı olmayacağını kaydeden Büber, "Isparta Belediyesi'niresmi bir yazı ile başvurmayı düşünüyoruz. Burada imar revizyonu yapılsın. Modern yapılaşmanın önü açılsın, gerekli imar tadilatı yapılsın. Bu hali ile imara açılması arsa sahipleri çok mantıklı değil" diye sözlerini tamamladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum