2 Yeni Bakanlık Kuruldu - Peki İl Müdürleri Kim Olacak?

2 Yeni Bakanlık Kuruldu - Peki İl Müdürleri Kim Olacak?

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Nisan 2021 09:16
2 Yeni Bakanlık Kuruldu - Peki İl Müdürleri Kim Olacak?

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde değişikliğe gidildi. Bir bakanlık ikiye bölündü, 3 yeni bakan atandı.

Ticaret Bakanlığı'na Mehmet Muş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na Vedat Bilgin, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına ise Derya Yanık getirildi.

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ikiye ayrıldı. Yerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kuruldu.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yerine kurulan bakanlıklardan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na Vedat Bilgin atandı. Eski Ankara Milletvekili olan Profesör Doktor Bilgin, son olarak Cumhurbaşkanı Başdanışmanı görevini yürütüyordu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na ise Derya Yanık getirildi.

Kamuoyunda sivil toplum gönüllüsü olarak tanınan Avukat Derya Yanık, Kadın ve Demokrasi Derneği KADEM'de bir çok görev aldı. Bakan Yanık, AK Parti'nin son Genel Kongresi'nde ise Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyeliğine seçilmişti.

Isparta'da ise gözler Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü'ne hangi isimlerin getirileceğine çevrildi. 

Isparta'da Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü görevini Yakup Kütük yürütüyor.

Yapılan yeni düzenleme ile Isparta'da da Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü oluşturulmuş olacak.    

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.