20. Yaşını Kutlayan SDÜ’de Büyük Mezuniyet Sevinci

20. Yaşını Kutlayan SDÜ’de Büyük Mezuniyet Sevinci

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Haziran 2012 11:31
20. Yaşını Kutlayan SDÜ’de Büyük Mezuniyet Sevinci

Bu yıl 20. yaşını kutlayan Süleyman Demirel Üniversitesinin 2011-2012 Eğitim- Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni Isparta Valisi Memduh Oğuz, Isparta Milletvekilleri, İl Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, il protokolü, Üniversitemiz akademik birimlerinin yöneticileri, öğretim üyeleri, öğrenciler ve ailelerinin katılımıyla Atatürk Stadyumu’nda gerçekleştirildi.

Rektör Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’nun Valilik önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başlayan tören, Konya Büyükşehir Belediye Bandosu'nun marşları eşliğinde Atatürk Stadyumu’na doğru yapılan kortej yürüyüşüyle devam etti.

Mezuniyet töreninin stadyumdaki bölümünde fakülte ve yüksekokullardan mezun olan binlerce öğrenci törene katılanları ve ailelerini bir yürüyüşle selamladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından SDÜ Akademik Oda Orkestrasınca sunulan müzik dinletisi ve Halk Oyunları Kulübünce sergilenen gösteri büyük beğeni topladı.

Törenin ilk konuşmasını SDÜ öğrencileri adına Diş Hekimliği Fakültesi mezunu Ayça Çürük yaptı. Mezun olmanın sevincini ve gururunu yaşadığını dile getiren Çürük başarının yolunun özgüvenden geçtiğini ifade ederek, “Bunca yıl çalıştık, emek verdik, sabrettik ve işte bu yorucu maratonun sonuna geldik. Fakat bugün bizler için bir bitiş değil yeni bir hayatın başlangıcı ve bu yeni hayatta umarım benim ve tüm arkadaşlarımın yolu ve şansı açık olur. Bizlere emek veren anne ve babalarımıza, öğretim üyelerine teşekkür ediyorum.” dedi.

Sözlerine SDÜ’nün 2011- 2012 Eğitim- Öğretim yılı Mezuniyet Törenini şereflendiren konuklara teşekkür ederek başlayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu da, üniversitenin akademik yapılanması hakkında bilgi vererek 1992 yılında kurulan SDÜ’nün 18 fakülte, 6 enstitü, 3 yüksekokul,  20 meslek yüksek okulu ve 40 araştırma merkezi, 80 öğrenci kulübü, 50 bini aşkın öğrencisi ve 4 binden fazla akademik ve idari personeliyle çağdaş ve kaliteli bir eğitim öğretim sunan, Türkiye’nin ve dünyanın sayılı üniversitelerinden birisi olduğunu söyledi.  İbicioğlu, “Büyük düşler kuran gençlerin anne ve babaları, bugün Süleyman Demirel Üniversitesi ailesinin en anlamlı ve mutlu gününü birlikte yaşıyoruz. Bugün, verdiğimiz emeklerin karşılığını görme, diktiğimiz fidanların meyvesini alma günüdür. Sevinmek, gururlanmak, övünmek sizin hakkınızdır. Yıllar önce bize gönderdiğiniz evlatları emanet olarak gördük, onları, büyük bir özveriyle, sorumlulukla, üzerlerine titreyerek kendi evlatlarımız olarak kabul ettik. Şundan emin olunuz ki Süleyman Demirel Üniversitesi’nin her mezunu alanında iyi eğitim almış, çağın bütün gereklilikleriyle donanmış, özgüveni yüksek ve dünyayla yarışabilecek düzeyde rekabetçi ve nitelikli şekilde yetişmiş bir fert olarak hayata atılmaktadır.” dedi.

Köklü değişimlerin yaşandığı bir dönemden geçen dünyada, hızlı değişime ayak uydurabilmenin mevcut kaynakların en uygun biçimde kullanılması ile mümkün olabileceğini vurgulayan İbicioğlu, bunu başarabilmenin tek yolunun bilimin yol göstericiliğinden yararlanmak olduğunu; daha da önemlisi problemsiz bir dünyada yaşayabilmenin karşılıklı anlayış ve hoşgörüye sahip olmayı gerektirdiğini söyledi.

Rektör İbicioğlu bilimden elde edilen gücün hoşgörüyle bezenmesi gerektiğini belirterek yeni anayasa sürecine de değindiği konuşmasında, Dünyada yaşanan değişim olgusu ülkemizde de birçok alanda kendisini göstermekte, özellikle yeni bir anayasa ihtiyacını önümüze koymaktadır. Yeni anayasanın özgürlükçü, çoğulcu, eşitlikçi ve katılımcı özelliklerinin yanında, insan onuru ve evrensel insan haklarını öne çıkaran bir yapıya sahip olması temel öncelikler olmalıdır. Yapılacak anayasa, herkesin katkı sağladığı ve kendinden bir şeyler bulduğu bir anayasa olmalıdır. Sivil bir anayasa ile Türkiye’de demokrasi, hukuk devleti ve insan hakları daha da geliştirilebilecektir.” diye konuştu.  

Dünyanın, alanında iyi yetişmiş, kendine güvenen, öz değerlerine sahip çıkan ve aynı zamanda dünyayla yarışabilecek kadar evrensel değerlere, çağın gerekliliklerine sahip olan, gönlü insan sevgisi ve hizmet aşkıyla dolu bireylere ihtiyacı olduğunu ifade eden İbicioğlu, öğrencilere seslenerek şunları kaydetti: “Türkiye’miz bölgesinde ve dünyada yeniden büyük bir güç dengesi olmuştur. Siyasette, ekonomide, bilimde, sanatta, kültürde, sporda ve diğer birçok alanda dünyanın yükselen yıldızı konumundadır. Yönetimindeki istikrarla, ortaya konulan güçlü politikalarla Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı için ortaya koyduğu “2023” hedefleriyle dünyanın en büyük ekonomilerinden biri ve bölgesinin en istikrarlı ülkesi olarak parlamaktadır.  Büyük Atatürk’ün cumhuriyet idealini gerçekleştirmek için, sizlerin de her türlü fedakarlığı göstereceğinize inancım tamdır. Bunun için sürekli gelişmeyi; daha iyiyi, daha güzeli aramayı asla bırakmayınız. Hayatınızın her aşamasında ilkeli, dürüst ve vicdan sahibi olunuz, öz değerlerinizle gurur duyunuz. Çalışmayı bir yaşam tarzı olarak benimseyiniz. Asla yılmayınız, yüce ideallerinizden ayrılmayınız, Ümitli olun, çalışkan olun, adil olun, yenilikçi olun, insanı sevin, hoşgörülü olun. Hayatınızın bu yeni yolculuğunda, hayalleriniz yüksek olsun, kaderiniz güzel olsun,  mezuniyetiniz hayırlı olsun.”

Törenin son konuşmacısı Isparta Valisi Memduh Oğuz ise, Isparta'nın bilim kenti imajını yakaladığını belirterek "Isparta, Süleyman Demirel Üniversitesi ile bilim kenti haline geldi. Buradan mezun olan öğrencilerimiz artık Türkiye'nin her yerinde Isparta'nın gönüllü elçiliğini yapacaklar. Tüm öğrencilerimize bundan sonraki yaşamlarında mutluluklar diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün mezuniyet töreni için gönderdiği tebrik mesajları okundu.

Daha sonra Rektör İbicioğlu ve protokoldeki konuklar tarafından, okul birinci, ikinci ve üçüncülerine belge ve armağanları verildi. Fakülte ve yüksekokullardan mezun olan binlerce öğrenci de başarı belgelerini öğretim üyelerinin elinden aldı.

Atatürk Stadyumu’nda coşkuyla kutlanan Mezuniyet Töreninin son bölümünde, SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İskender Akkurt'un yönetiminde SDÜ Mezuniyet Andını birlikte okuyan on bini aşkın öğrenci keplerini havaya fırlatarak mezun olmanın haklı gururunu yaşadı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum