2010 Yılı Kobi Beyannamelerinizi Güncelleyin

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç, işletmelerin KOSGEB desteklerinden yararlanabilmesi için 2010 yılı Kobi beyannamesi güncellemelerini yapmaları veya KOSGEB’e kayıt olmaları gerektiğini bildirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Nisan 2011 14:16
2010 Yılı Kobi Beyannamelerinizi Güncelleyin

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç, işletmelerin KOSGEB desteklerinden yararlanabilmesi için 2010 yılı Kobi beyannamesi güncellemelerini yapmaları veya KOSGEB’e kayıt olmaları gerektiğini bildirdi.

Aksi halde işletmelerin desteklerden yararlanmasının mümkün olmadığı uyarısında bulunan ITSO Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç, yakın zamanda açıklanacak desteklerin duyumunu aldıklarını ve üyelerinin bu konuya dikkate almasını istedi.

Ayrıca Kaçıkoç “Bilindiği üzere KOSGEB işletmelere zaman zaman bazı destekler vermekte, KOSGEB veri tabanına kayıtlı olan işletmeler şartları uymaları halinde de bu desteklerden yararlanmaktadır. Bu çerçevede Bu aylarda da açıklanması beklenen bazı destekler bulunuyor. Kobilere yönelik kredi faiz desteği olarak adlandırılan destek paketinden yararlanmak isteyen işletmelerimiz vakit kaybetmeden güncellemelerini ve kayıtlarını yaptırmaları gerekiyor. Aynı zamanda KOSGEB’in tüm desteklerinden yararlanmak için de bilgi güncelleme ve kayıt yapılması gerekiyor. Desteklerin çıkması halinde bilgi güncelleme ve kayıt işlemleri dolayısıyla yoğunluk oluyor sistem tıkanıyor, hem desteklerin girilmesi aynı zamanda da bilgi güncellemesi ve kayıt işlemleri desteklerden faydalanmak isteyenlerin işlerini zorlaştırıyor.  Bu amaçla, odamız kosgeb birimine başvurmaları halinde ilgili arkadaşlarımız en kısa zamanda üyelerimizin işlemlerini yapacaklardır “ dedi.

KOSGEB VERİ TABANINA KAYIT VE GÜNCELLEME İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR
Kobi beyannamesi (Firma Kaşeli İmzalı)
Kobi Bilgi Dokümanı (Firma Kaşeli ve İmzalı)
(Kobi beyannamesi ve bilgi dokümanı, Kosgeb.gov.tr. adresinden e-kobi giriş yapılarak çıkarılır).
İmza sirküleri (Aslı ve fotokopisi)
Ticaret /esnaf sicil gazetesi aslı ve oda tasdikli sureti
Oda faaliyet belgesi aslı ve güncel tarihli
2010 yılı Bilanço ve gelir tablosu (muhasebeci onaylı şirketler ve bilanço usülüne göre defter tutanlar 2010 yılı işletme hesap özeti muhasebeci onaylı (küçük işletmeler)
2010 yılı aylık SGK tahakkuk fişleri (muhasebeci onaylı)
SGK’lı çalışan yoksa Bağ-kur prim dökümanı (SGK onaylı

NOT: İşletmeler kobi beyannamesi ve bilgi dokümanı çıktısını alamıyorsa Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Kosgeb Sinerji Odağı’ndan yardım isteyebilirler. Ayrıntılı bilgi için www.kosgeb.gov.tr Çağrı merkezi 444 1567 'yi arayabilirler.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.