2012- 2013 Av Dönemi Başlıyor

Antalya, Burdur ve Isparta illerinde Av Dönemi Bıldırcın, üveyik ve yaban domuzu türleri ile 18 Ağustos 2012 günü başlayacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Ağustos 2012 13:37
2012- 2013 Av Dönemi Başlıyor

Av hayvanı türlerine göre avlanma tarihleri ile limitleri, avlanma usul ve şekillerinin belirlendiği 2012-2013 Merkez Av Komisyonu Kararına göre, Bölge Müdürlüğümüz sınırları içerisinde bulunan Antalya, Burdur ve Isparta illerinde Av Dönemi Bıldırcın, üveyik ve yaban domuzu türleri ile 18 Ağustos 2012 günü başlayacaktır. Keklik, tavşan, kaya güvercini, tahtalı, sakarmeke, sakarca kazı, yaban ördekleri, karatavuk, çulluk ve su çulluğu avı 13 Ekim 2012 tarihinde başlayacaktır. Bıldırcın ve üveyik avı sezonu 25 Kasım 2012, keklik ve tavşan avı 27 Ocak 2013, avı serbest olan diğer türlerde 24 Şubat 2013 tarihinde sona erecektir.

Avcılık faaliyeti; avcılık belgesi ve avlanma izni olan kişilerce yukarıda belirtilen tarihler arasında Çarşamba, cumartesi, Pazar ve resmi tatil günlerinde yapılabilecektir. Her tür için bir av gününde avlanabilecek en fazla hayvan sayısı belirlenmiş olup; Bıldırcın 10, Üveyik 8, Karatavuk, Sakarmeke, Sakarca Kazı, Tahtalı 3 er adet, Kınalı keklik, Kum Kekliği ve Kaya Kekliği toplam 2 adet, yaban ördekleri toplam 6 adet, yaban tavşanı 1 adet avlanma hakkı verilmiştir.

Avlanma av tüfeği ve av köpeği ile yapılacak olup, haznesi iki fişek alacak şekilde sınırlandırılmamış, otomatik, yarı otomatik pompalı vb yivsiz av tüfekler ile havalı tüfek ve tabancalar, canlı mühre ve çığırtkanlar ile ses yayan cihazlar ve elektronik görüntü büyültücü veya görüntü değiştiriciden oluşan gece avı cihazları (gece nişan alma ve görüş dürbünleri, projektör) avlanma araç ve gereci olarak kullanılamaz. Meskun mahallerde, kara yollarına 300 m. mesafede, koruma sahalarında, üretme istasyonlarında, piknik alanlarında avlanmak yasaktır.

Tüm avcı dostların avlanma belgesi ve avlanma izinlerini avlaklarda yanlarında bulundurmalarını, 2012 – 2013 Merkez Av Komisyonu Kitabı ile avlanacakları bölgenin haritalarını yanlarına almaları av kaynaklarına verilen kurallar doğrultusunda faydalanmaları hususlarına dikkat etmelerini rica ederek, av sezonunun iyi geçirmelerini dilerim.

2012 – 2013 Av Sezonu Komisyon kararı için http://www.milliparklar.gov.tr/ adresinden daha geniş bilgi alabilirsiniz.

Adnan YILMAZTÜRK
Bölge Müdürü

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.