2012 Isparta’nın Yükseliş Yılı Oldu

Vali Memduh Oğuz geride bırakmaya hazırlandığımız yılın Isparta için yükseliş yılı olduğunu belirtti. Davraz kayak Merkezi için tesis sayısını ikiye katlama hedefi çizdi

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Aralık 2012 18:16
2012 Isparta’nın Yükseliş Yılı Oldu

İlim Şehri Isparta projesiyle dikkatleri üzerine çeken Vali Memduh Oğuz, geride bıraktığımız yılın değerlendirmesini yaptı. Isparta’nın bir çok yönden 2012’yi verimli geçirdiğini kaydeden Vali Oğuz, tarımsal üretimde, hayvancılıkta, asayişte, eğitimde yükselişe geçilen bir yıl nitelendirmesinde bulundu. Halkın tamamen bütünleştiğine işaret eden Vali Oğuz, Davraz Kayak Merkezi’ndeki tesis sayısını iki katına çıkarmak istediğini ilk kez açıkladı.

ESENLİK DOLU BİR YILDI
İlin en büyük mülki amirinin bir yılı değerlendirirken önce ‘ağır sıkıntılar var mı?’ ona baktığını belirten Vali Oğuz, “Çok şükür Isparta’yı genel manada üzecek sıkıntılar olmadı. Kitlenin önemli bölümünü etkileyen sorunlarla karşılaşmadık. 2012 huzur ve esenlik içerisinde geçirdiğimiz bir yıl oldu” diye konuştu.

TARIM VE HAYVANCILIKTA VERİM ARTTI
2012’nin tarım e hayvancılık açısından verimli geçtiğinin altını çizen Vali Oğuz, “Zirai mahsulde sıkıntı olmadı. Baktığımız zaman mahsullerimizin bereketli olduğunu görüyoruz. Sadece elma üretiminde 20 bin tondan fazla bir artış oldu. Hayvancılıkta çok önemli artışlar oldu. Küçükbaş hayvan üretiminde zaten 2011’de rekor kırmıştık. Isparta’da bir ilk olarak küçükbaş hayan varlığı yüzde 25 oranında arttı. Küçükbaş hayvancılık alanında dünyada da önemli bir gelişme olarak görülebilir bu. Isparta çok şükür 2011 yılındaki yükselişini 2012 yılında da aynı bereketle yüzde 22’ye yakın bir artışla tamamladı. Dolayısıyla 2012 yılında tarımda, hayvancılıkta, meyve ve sebzecilikte bereket sıkıntısı yaşamadık” açıklamasında bulundu

EĞTİMDE İLK 10 ARASINDAYIZ
Aynı şekilde kültürel ve eğitim hizmetlerinde de farklılıklar başladığını ileten Vali Oğuz, “Isparta eğitim alanında Türkiye’nin ilk 10 vilayeti arasında yer aldı. Üniversite sınavlarında da başarıyı elden bırakmadık. Isparta’nın diğer kamu hizmetleri de planlandığı şekilde yürüdü. Elbette çözülecek sorunlar ve talepler var ancak genel değerlendirmeye göre bir problem yok” diye konuştu.

HALK TAMAMEN BÜTÜNLEŞTİ
Vatandaşlar açısından2012 yılının huzurlu geçtiğinin altını çizen Vali Oğuz, “ Önemli ölçüde asayiş olayları olmadı, münferit olaylar hariç. Ekonomik olarak daha yüksek ve hızlı kalkınmayı arzu ediyoruz. Onunda temelleri atılmış bulunmakta. 2012 yılında Vali Memduh Oğuz olarak gördüğüm; halk tamamen bütünleşti. Daha kuvvetli işler yapabilecek hale geldik. Yaptığımız çalışmaların da 2013 yılında daha fazla karşılığını göreceğimize inanıyorum” dedi.

İLİM ŞEHRİ KABUL GÖRDÜ
Kendisi tarafından ortaya konan “Mekke, Medine, Kudüs; kutsal, Isparta; vazifeli” sözünün 2012 yılında zemin bulduğunu ve tutulduğunu belirten Vali Oğuz, “Bu kavram kabul edildi, biz de geliştirdik. Şimdi de Süleyman Demirel Üniversitesi’nin çalışmaları ve Kalkınma Ajansı’nın geliştirdiği proje ile “İlim şehri Isparta” konulu bir araştırma yapıyoruz. Kitap hazırlığımız var. Bu sadece Memduh Oğuz’un hazırladığı bir kitap olmaktan öte geçerek bilimsel kitap olma mahiyetini aldı. Isparta’nın manevi zenginlikleri üzerinde durduk. Isparta yerin altında yatanlarla değer kazandı. Burada büyük alimler var. Büyük bir kültür mirası taşıyoruz. İslam öncesi ve Milattan Öncesine kadar dayanan miraslar var” diye konuştu.

DAVRAZ HEDEFİ
Davraz Kayak Merkezi hakkındaki soruyu da yanıtlayan Vali Oğuz, kayak merkezinde tesis sayısını iki misli büyütmek istediğini belirterek“Benim hedefim; Davraz’ı iki misli büyütmek. Yani Davraz’daki otel sayısını ikiye katlamak. Talep var. Bunu yapabileceğimizi zannediyorum. O zaman Davraz, gelme deseniz bile geleceklerle dolu olacaktır. Mevcut durumda telesiyejde arıza var. Birkaç defa arıza yaptı. Onun haricinde bir problem yok” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum