203 Vanlı Isparta'da Hayatına Devam Ediyor

Isparta Afet ve Acil Durum Müdürü Muhammet Arabacı, Van'dan Isparta'ya gelen 203 depremzedenin çeşitli kamu kurum ve kuruluşların sosyal tesislerine yerleştirildiğini ve 58 çocuğun okula kaydedildiğini belirtti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Aralık 2011 15:00
203 Vanlı Isparta'da Hayatına Devam Ediyor

Isparta Afet ve Acil Durum Müdürü Muhammet Arabacı, yaptığı açıklamada, Van'da yaşanan deprem sonra ülke geneline dağılan Vanlı depremzedelerden 203'ünün Isparta'ya yerleştirildiğini bildirdi.

Isparta'daki kapasitenin dolduğunu ifade eden Arabacı, depremzedelerin kamu kurum ve kuruluşlarına ait sosyal tesislerde konuk edildiğini kaydetti. 58 ilköğretim ve ortaöğretim öğrencisinin de okullara kaydının yaptırıldığını dile getiren Arabacı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla da gereken ihtiyaçlarının giderildiğini bildirdi.

Kendi imkanı ile Isparta'da iş bulup çalışan depremzedelerin de olduğunu anlatan Arabacı, "Belki yaşadıkları korkuları unutturamayız ama normal bir şekilde hayatlarını devam ettirmeleri konusunda gereken desteği sağlıyoruz" diye konuştu.

Sağlık İl Müdürlüğü tarafından da depremzedelerin sağlık kontrolünden geçtiğini söyleyen Arabacı, psikolojik sorunları ile de Sağlık İl Müdürlüğü'nün görevlendirdiği psikologlar tarafından depremzedelerle görüşmelerin yapıldığını bildirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.