2B’ye İlk Tapular Verildi

'2B Yasası' olarak bilinen kanun gereği orman niteliğini kaybetmiş arazilerin, tapu başvurusunu yapan 7 kişiye Vali Memduh Oğuz tarafından tapuları verildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Nisan 2013 20:32
2B’ye İlk Tapular Verildi

Kamuoyunda ''2B Yasası'' olarak bilinen ''Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi, Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Bilim ve Fen bakımından orman niteliğini kaybetmiş arazilerin, eskiden beri kullanan hak sahiplerine satışı başladı.

Yasa uyarınca da belirlenen süre içerisinde müracaat eden hak sahiplerine tapuları verilmeye başlandı. Isparta’da yapılan müracaatların fazla olması dikkat çekti. Toplam olarak 4700 taşınmaz arazi bulunuyor. 4519 kişi bu arazileri kullanıyor. 3500 kişi ise başvuru yapmış.

Isparta’da yapılan başvuruların %78 olarak Türkiye genelinde çok iyi olduğunu belirten Vali Memduh Oğuz; “2B Yasası gereği yapılan müracaatların sonuçlandırdık. Başvuran ilk 7 kişiye bugün sembolik olarak tapularını vereceğiz. İlimizde 4071 arazinin kıymeti yapılmıştır. Peşin ödemede % 60 taksitli satışlarda %50 tenzilat yapılmaktadır. 5- 6 yıl vade yapılıyor. Bütün başvurular kısa zamanda sonuçlandırılacaktır” dedi.

2B arazilerinin satışıyla ilgili uygulanan maddeler gereği, taksitlerden faiz alınmayacak. Satışlar her türlü vergi, resim ve haraçlardan muaf tutulacak. Satış bedelleri Bakanlığın anlaşmalı olduğu Bankalar aracılığıyla da ödenebiliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.