3 Ayda 372 Kişi İşbaşı Eğitimden Yararlandı

3 Ayda 372 Kişi İşbaşı Eğitimden Yararlandı

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Nisan 2017 12:55
3 Ayda 372 Kişi İşbaşı Eğitimden Yararlandı

İŞKUR İl Müdür Vekili Gürsel Öksüz, son 3 ayda Isparta’da 372 kişinin işbaşı eğitim programından yararlandığını ifade ederek, “Örnek olarak söylemek gerekirse bunun içinde makine mühendisi de var, muhasebecisi de var, kat görevlisi de var” dedi.
İl İstihdam Kurulu toplantısı dün İŞKUR İl Müdürlüğü toplantı salonunda Vali Yardımcısı Faruk Ekiz başkanlığında yapıldı. Toplantıda İŞKUR İl Müdür Vekili Gürsel Öksüz, kurumun çalışmaları hakkında bilgi verdi. Öksüz, yılın ilk 3 ayında işbaşı eğitim programından 372 kişinin faydalandığını söyledi.

3 AYLIK İŞ BAŞI EĞİTİM PROGRAMLARI DÜZENLİYORUZ
İŞKUR İl Müdür Vekili Gürsel Öksüz, şu bilgileri verdi: “Eğitim almışsınız ama orada pratiğiniz yok, iş piyasasında bocalıyorsunuz ister istemez. Bunun için de bir pratik geliştirmek lazım. Nedir onunla ilgili yaptığımız, İş Başı Eğitim programları yapıyoruz kurum olarak. Temel amaç nedir burada, yeni mezun olmuş gençlerin aldığı eğitimle işlerine koşmasını ve beceri kazanması asıl hedefimiz. Bunun için de 3 aylık iş başı eğitim programları düzenliyoruz. Burada kendilerini geliştiriyorlar. Mesleklerini pekiştiriyorlar.

3 AY DENEYİM İÇİN ÜCRETİNİ BİZ FİNANSE EDİYORUZ
Son 3 ay itibariyle 372 kişi iş başı eğitim programlarına katıldı. 3 ay deneyim kazanmak için iş yerinde ücretini biz finanse ediyoruz. Daha sonra da kalıcı istihdama geçiyor.

MÜHENDİS DE VAR, MUHASEBECİ DE VAR
Örnek olarak söylemek gerekirse bunun içinde makine mühendisi de var, muhasebecisi de var, kat görevlisi de var. Kurumumuz bu imkanı aktif olarak veriyor. Yani hem iş verene, hem de sokaktaki insana dokunan programlar bunlar.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.