301 Madenci İçin...

Çeşitli kitle örgütü, sendika ve siyasi parti temsilcilerinin ortak çağrısı ile bir gelen çok sayıda Ispartalı, 1 yıl önce Soma’da meydana gelen maden faciasında yaşamını yitiren 301 maden işçisi için sokaklardaydı…

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Mayıs 2015 09:52
301 Madenci İçin...

Halı Sarayı önünde toplanan ve ellerinde “Kaza değil cinayet kader değil katliam, Yüreğimiz Soma’da Yanıyor” pankart ve dövizleri taşıyan grup sloganlar eşliğinde Kaymakkapı Meydanına kadar yürüdü.

Sık sık “Soma’nın hesabı sorulacak, AKP’den hesabı emekçiler soracak” gibi sloganlar atan grup Kaymakkapı Meydanı’nda iş kazalarında hayatını kaybeden emekçiler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Burada grup adına bir açıklama yapan Eğitim Sen Şube Başkanı Rıfat Gürbüz, Yüzyılın en büyük işçi katliamı olan Soma faciasının yıldönümünde,13 Mayıs 2014’te Soma’da yaşamını yitiren tüm maden emekçilerini anmak için, artık katliama dönüşen iş cinayetlerine dikkat çekmek için, sorumlularının açığa çıkartılması için, iş cinayetlerinin durdurulması için alanlardayız.

Soma’da yaşanan kaza değil cinayettir. 301 maden emekçisinin ölümü kader değil katliamdır. Bu katliamın gerçek sorumluları ise hala kamuoyu önünde hesap vermemiştir.

Biz emek-meslek örgütleri Emek ve Demokrasiden yana taraf olanlar olarak, ülkemizin tüm emekçilerini, yoksullarını, işsizlerini, kadınlarını, erkeklerini, gençlerini, yaşlılarını, örgütlü örgütsüz tüm insanlarımızı iş cinayetlerine, işçi katliamlarına karşı ortak mücadeleye çağırıyoruz.

Yüzyılın en büyük iş faciasını, 301 canımızı unutturmamak için bugün tüm illerde alanlardayız, 16 Mayıs’ta da Soma’da olacağız.

Yüreği insandan yana atan herkesi, tüm emek dostlarını, siyasi partileri, demokratik kitle örgütlerini ve halkımızı bu mücadelemizde birlikte olmaya davet ediyoruz” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum