35 Yıl Önce Ölen İtalyan Yolcular Unutulmuyor

İstanbul Antalya seferini yaparken Isparta Karatepe mevkiinde düşen THY Boeing 727 uçağında bulunan 11 mürettebat ve 143 yolcunun hayatını kaybettiği uçak kazası 35 yıldır hâla hafızalarda yerini koruyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Eylül 2011 14:28
35 Yıl Önce Ölen İtalyan Yolcular Unutulmuyor
MEZARLARININ BAKIMI 35 YILDIR İHMAL EDİLMİYOR
 
19 Eylül 1976 tarihinde İstanbul Antalya seferini yaparken Isparta Karatepe'ye çakılan uçakta yaşamını yitiren ve Isparta Asri Mezarlığına gömülen İtalyan vatandaşların mezarlarına rutin bakım yapılıyor. Asri Mezarlık Camii İmamı Mustafa Kaya, mezarlıkta yatanlar için yaptığı duada uçak kazasında ölen İtalyanları da unutmuyor.
 
İtalyanlar için ayrılan bölümde uçak kazasında hayatını kaybeden ve çeşitli nedenlerle cenazeleri İtalya'ya gönderilemeyen Giulia Baudino, Giorgio Buttina, Bruno Cappa, Cecilia Cappa, Attilia Cocoia, Ilio Costantini, Roberto Guidi, Anna Indelicati, Nadia Lanoro, Maria Martini, Bruna Poggiali, Tito Poggiali, Antonio Rosso, İvana Stirinati, Margherita Tratita, Guglielma Valisi, Mario Zorzi ve Corrado del Pozzo için İmam Mustafa Kaya, "Burada yatmakta olan kardeşlerimizin de ruhlarını şad eyle. Bir daha bizlere böyle kazaları gösterme" şeklinde dua ediyor.
 
Aralarında 2. Dünya Savaşı sırasında üstün başarılar sağlamış 'Maurı' lakaplı Maggiore Enrico Martini'nin de bulunduğu kazanın ardından bazı İtalyan vatandaşların cenazeleri İtalya'ya gönderilirken bazıları Isparta'da gömülmüştü. Isparta Asri Mezarlığı'nda İtalyanlar için ayrılan bölümde kazada hayatını kaybeden İtalyan yolculardan 18'inin isimleri bir mermere yazılmıştı.
 
MÜSLÜMAN MEZARLARINA GÖSTERİLEN ÖNEM ONLARA DA GÖSTERİLİYOR
 
İtalyan yolcuların gömüldüğü alanın bakımını Isparta Belediyesi mezarlık birimi ekipleri tarafından düzenli yapılıyor. Müslüman mezarlarına gösterilen önemin onlar için de gösterildiğini belirten Asri Mezarlık Birim Sorumlusu Osman Avşar, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın talimatıyla yılda en az 4-5 kez İtalyan mezarının bakımının yapıldığını otlardan arındırıldığını ve çevresindeki ağaçların sürekli sulandığını söyledi. Müslüman mezarlarına verdikleri önemi bu mezarlığa da verdiklerini kaydeden
 
Avşar, kazazede yakınlarının dört yıl öncesine kadar kazanın yıldönümünde ziyarete geldiklerini ancak son dört yıldır kimsenin gelmediğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.