4 Bin Dekar Alan Rehabilite Edildi

4 Bin Dekar Alan Rehabilite Edildi

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Ocak 2020 08:57
4 Bin Dekar Alan  Rehabilite Edildi

Isparta Orman Bölge Müdürlüğü son bir yılda madencilik çalışması biten 4 bin dekar alanı rehabilite etti. 

Isparta Orman Bölge Müdürlüğü madencilik çalışmaları biten alanları fidan dikerek ve tohum serperek yeniden ormana dönüştürüyor.

Orman Bölge Müdürlüğü Isparta, Burdur ve Dinar işletmesinde madencilik çalışması biten 4 bin dekar alanın ekim ve dikime hazır hale gelmesini sağlayıp, bu alanlara 180 bin 220 Kg. Sedir ve Aylantus tohumu serpip Ardıç, Sedir, Servi, Kızılçam fidanı dikti. 

Isparta Orman Bölge Müdürü Refik Ulusoy “Ormanlar yenilenebilir doğal kaynaklardır. Bizde bu kaynağı sürdürülebilir bir şekilde işletmek için yeraltı kaynaklarının işletilip ekonomiye kazandırılmasından sonra, orman alanlarımıza yeniden biyolojik çeşitliliği kazandırmak için çalışıyor, bu alanları gençleştirmeye uygun hale getirip, fidan dikerek ve tohum serperek yeniden ormana dönüştürüyoruz.

Son bir yıl içinde 4.000 Dekar alanı hazırlayıp, fidan dikerek ve tohum serperek yeniden ormana dönüştürme çalışmasını tamamladık. Bu çalışmalara yoğun bir şekilde devam edeceğiz, çalışmalarda emeği geçen tüm meslektaşlarıma teşekkür ederim” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.