41 Kere Maşallah

41 Yaşında… 2 Çocuk Annesi… Çalışıyor… Ve SDÜ’den Bölüm Birincisi Olarak Mezun Oldu. İşte Sezin Ulusoy’un 41 kere maşallah dedirtecek başarı öyküsü.

Yayınlanma:
41 Kere Maşallah

SDÜ’nün Mezuniyet Töreni’nde binlerce öğrencinin gurur günü yaşandı. Ancak o gururu yaşayanların arasında birisi vardı ki, onun gururu daha bir başkaydı.

Sezin Ulusoy… 41 yaşında… 4 sene önce kazandığı SDÜ Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü’nü birincilikle bitirdi. Dörtlük sisteme göre 3,66 ortalama ile bölüm birincisi olarak SDÜ’den mezun oldu.

2 çocuk annesi ve Tarım İl Müdürlüğü’nde çalışan Sezin Ulusoy, zor ama azimli bir yolculuğun sonunda diğer öğrenci arkadaşlarıyla birlikte kep atmanın mutluluğunu yaşadı.

Eşi de Tarım İl Müdürlüğü’nde Ziraat Mühendisi olarak çalışan Sezin Ulusoy, ilköğretim 3 ve 8’nci sınıfta okuyan çocuklarının da idolü oldu bir anda. Çocuklar annelerinin bu başarısıyla motive oldu.

“En büyük hedefim” dediği Ziraat Fakültesini bölüm birincisi olarak tamamlayan Sezim Ulusoy, “Eğitim son derece önemli bir olgu. Buradan gençlere de seslenmek istiyorum. Hiçbir bahane başarının önüne geçmemeli. Önce isteyin, sonra azmedin ve sonucunu görün” ifadelerini kullandı.

SDÜ’nün dünya üniversiteleri arasında yer aldığını da sözlerine ekleyen Ulusoy, “Üniversitemiz gerçekten son derece başarılı. Türkiye’nin hatta dünyanın sayılı üniversiteleri arasında yer alıyor. Benim de başarımda üniversitenin idari ve akademik personelinin büyük emekleri var. Onlara teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Sezin Ulusoy, “Hem çalışmak, hem okumak hem de çocuklarımla ilgilenmek gerçekten zor oldu. Ama bu zorluklar azimle aşıldı. Ailemin desteğini de göz ardı edemem” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum