5 Mayıs Dünya Ebeler Günü

Isparta Ebelik İl Temsilcisi Yeşim Koçhisarnazik 5 Mayıs Dünya Ebeler günü ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Mayıs 2012 15:37
5 Mayıs Dünya Ebeler Günü

Isparta Ebelik İl Temsilcisi Yeşim Koçhisarnazik 5 Mayıs Dünya Ebeler günü ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Açıklamada "Ana çocuk sağlığı hizmetlerini yürüten, doğum öncesi, doğum esnası ve doğum sonrası dönemde anneye ve bebeğe bakım hizmetini veren, sağlık hizmetlerinin planlanması ve değerlendirilmesinden sorumlu, kuramsal ve uygulamalı bir eğitim ile donatılmış bir sağlık disiplini olan ebelik; yüklendiği bu önemli misyon ile toplumumuzun vazgeçilmez mesleğidir.

Ebelik mesleğinin çağdaş, mesleğin önemine ve gerekliliğine uygun görev tanımlamasının olmaması, ebelerin yetkilerinin sınırlı olması, meslek adına yükselme durumlarının yokluğu, verdikleri hizmetlerin karşılığını alamamaları, sosyal- ekonomik statülerinin olmaması ve daha birçok sorunla birlikte görevlerini icra etmeye çalışan ebelerimizin mesleklerinin değerli olduğu; sorunların dile getirilmesiyle değil, sorunlara çözüm bulacak şekilde bir araya gelerek mümkün olacaktır.

Bir canın dünyaya gelişine tanık olup, ilk sağlık hizmetini sunarak; sağlıklı bireylerin sağlıklı toplumdaki gelecek nesillere taşınmasında bir köprü görevi gören ebeler esasında çağdaş gelişmiş bir ülkenin temellerini atmaktadırlar.

Temelinin insanın varoluşuna dayanan bu mesleğin, ağır fedakarlık içerisinde büyük bir özveri ile yerine getiren, sağlıklı nesillerin varlığı için bu kutsal mesleği hakkıyla yapan tüm meslektaşlarımın ebeler gününü kutlarım" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.