5 Milyon Bütçeli Proje Sözleşmeleri İmzalandı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Isparta İl Koordinatörlüğü ile 8. Başvuru Çağrı Döneminde TKDK’ya proje veren proje sahipleri 3 Mayıs tarihinde yatırıma başlamak üzere sözleşme imzaladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Mayıs 2013 12:35
5 Milyon Bütçeli Proje Sözleşmeleri İmzalandı

TKDK Isparta İl Koordinatörlüğünde yapılan törenle toplamda 5 Milyon TL’lik bütçeye sahip projelerin sözleşmesi imzalandı. Söz konusu yatırımların uygun harcamalarının % 50 -65 lik kısımlarının karşılıksız hibe olarak ödeneceği belirtilen törende yatırımcıların oldukça heyecanlı olduğu gözlendi.

Proje sahipleri IPARD desteklerinden yararlanarak tesis kurmanın büyük bir haz ve memnuniyet verici olduğunu söyledi. Proje yaparak AB standartlarında tesisleri Isparta’ya kazandırmanın heyecanı içinde bulunan yatırımcılar yatırım yapma durumunda olan diğer müteşebbislerin de proje hazırlayarak bu hibe programından faydalanmaları gerektiğini söyledi.

Isparta İl Koordinatörü Ramazan ÇELEBİ bu projelerin hayata geçmesiyle Isparta’ya büyük bir katma değer sağlayacağını ve birbirini izlecek bu proje bazlı AB standartlarında modern yatırımlarla halen faal olan ya da yeni kurulacak işletmelere örnek teşkil edeceğini söyledi. Dokuzuncu Başvuru Çağrı Döneminde ise yaklaşık 13 Milyon TL’lik bütçeye sahip projelerin geldiğini söyleyen ÇELEBİ, gün geçtikçe proje yapan yatırımcıların arttığını ama istenilen sayılara ulaşamadıklarından üzüntü duyduğunu ekledi.

TKDK İl Koordinatörü ayrıca, projelerin daha çok hayvancılık ve soğuk hava tesisi konularından olduğunu vurgularken Ispartalı yatırımcıların proje yapmalarına engel bir durum olmadığını Süt Üreten ve Et Üreten Tarımsal İşletmelere Yatırım Süt/Et ve Süt/Et Ürünlerininİşlenmesi ve Pazarlanması, Meyve ve Sebzelerin İşlenmesi ve Pazarlanması, Su Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesi, Yerel Ürünlerin ve Mikro İşletmelerin Geliştirilmesi, Kırsal Turizm ve Kültür Balıkçılığının Geliştirilmesi konularıdan mutlaka kendilerine göre bir proje konusunun olabileceğini ve bu konuda yapılan projeleri Isparta’nın taşıyabileceğinini söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.