5 Nisan Avukatlar Günü Kutlandı

Isparta Barosu Başkanı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu, "Avukatı ve avukatlık mesleğini bağımsız, özgür, özerk kılmak, yargılama sürecinde etkili ve işlevsel hale getirmek yaşamsal değerdedir" dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Nisan 2014 13:35
5 Nisan Avukatlar Günü Kutlandı

Gökmenoğlu, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla valilik önünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, avukatların, hukuk devletinin yerleşmesi, demokrasinin kurumsallaşması, özgürlüklerin genişlemesi, insan haklarının korunmasının teminatı olduğunu söyledi.

Türk avukatları olarak, eksiksiz demokrasiye, insan haklarına, bağımsız yargıya ve hukuk devletine inançları doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Gökmenoğlu, şöyle konuştu:

"Devletlerin yaşaması için devlet savunması ne kadar önemliyse adaletin yaşamasında da savunma ve dolayısıyla avukat o kadar önemlidir. Melek ya da şeytan olalım, suç denilen şey hiçbirimizin uzağında değil. Hepimiz her an bir suç isnadına, iftiraya maruz kalabilir ya da hukuki bir çekişmenin tarafı olabiliriz. Bu gibi durumlarda, profesyonel bir desteğe, yani avukata ihtiyacımız olacağı açıktır. Avukatı ve avukatlık mesleğini bağımsız, özgür, özerk kılmak, yargılama sürecinde etkili ve işlevsel hale getirmek yaşamsal değerdedir."

Gökmenoğlu, bütün yetkilileri yargıya karşı duyarlı olmaya, yargının sorunları için çaba göstermeye çağırdı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.