5 Yıl Sonra…

Eski Belediye Başkanı Balaman’ın Halı Sarayı’nda otopark olarak kullanılan bodrum kat üstündeki meydanlığın ortasına yaptırdığı bina, inşaat ruhsatı olmadığı ve imara aykırı olduğu gerekçesiyle geçen beş yılın ardından yıkılacak

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Kasım 2012 09:41
5 Yıl Sonra…

Eski Belediye Başkanı Hasan Balaman’ın 1970’li yıllarda yapılan Belediyeye ait Halı Sarayı’nın otopark olarak kullanılan bodrum katı üstündeki meydanlığın tam ortasına 2007 yılında yaptırdığı şadırvan şeklindeki yapı Belediye Encümeni kararıyla yıkılacak. Belediye Fen İşleri’ne bağlı ekipler dün itibariyle çatının malzemelerini sökmeye başladı.

ENCÜMEN KARARIYLA
Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Şanlıtürk, Encümende alınan yıkım kararıyla inşaat ruhsatı olmayan bu yapının yıkılacağını kaydetti. Şanlıtürk, “Burası imara aykırı. Ruhsatı yok. Çevre esnafından gelen şikayetler de dikkate alınarak Belediyemiz Encümen kararıyla bu yapının yıkılmasına karar verildi. Şu anda orası zaten otopark alanı. Daha önceden de otopark olarak kullanılıyordu” açıklamasında bulundu.

BALAMAN SORUŞTURMA GEÇİRMİŞTİ
İçişleri Bakanlığı, Hasan Balaman tarafından 'binanın depreme dayanıklı olup olmadığı' araştırılmadan ruhsatsız olarak ihale yoluyla dükkân ve kafeterya yaptırıldığı' iddiasıyla ilgili, 21 Ağustos 2009 tarihinde soruşturma izni vermişti. Bakanlık kararında gerekçe olarak, "Dönemin Belediye Başkanı Hasan Balamanın Fen İşleri Müdür Vekili Şeref Korkmaz ve İmar Müdürü Serpil Aktaş'a verdiği talimat sonucunda, 1974 yılında inşa edilen Belediye hizmet binasının orta boşluğunda bulunan ve 'altı otopark, zemin seviyesi halı sarayı' olarak kullanılan alan kat mülkiyeti hukukuna tabi olduğu; bu bağlamda, kat maliklerinin ve plan müellifinin muvafakati alınmaksızın, 3194 sayılı İmar Kanununun 21'inci maddesinin 'bu kanun kapsamına giren bütün yapılar için yapı ruhsatiyesi alınması zorunludur' hükmüne karşın yapı ruhsatı düzenlenmeksizin, statik hesapları yapılmadan, avan projeye dayalı olarak 17.09.2007 tarihli ihale ile 'kafeterya ve dükkân' adı altında 2 adet bina yaptırıldığı anlaşıldığından; İmar ve kat mülkiyeti mevzuatına aykırı bu uygulamada sorumluluğu bulunan eski Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman hakkında soruşturma izni verilmesine 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanunun 6'ncı maddesi hükmü uyarınca karar verildi" demişti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum