5’nci Isparta Buluşması İstanbul'da Yapıldı

IGSİAD'ın öncülüğünde kurulan Isparta İş Dünyası Plaftormu'nun 5.hemşehri buluşması Ticaret Borsası'nın ev sahipliğinde İstanbul'da gerçekleştirildi.

Yayınlanma:
5’nci Isparta Buluşması İstanbul'da Yapıldı

Isparta Girişimci ve Sanayici İşadamları Derneği'nin Ticaret ve Sanayi Odası ile Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı desteğiyle kurduğu Isparta İş Dünyası Platformu toplantılarına devam ediyor. Isparta, Ankara, Antalya ve İzmir'de Ispartalı işadamlarını biraraya getiren platformu 5'inci toplantısını İstanbul'da gerçekleştirdi.

Isparta Girişimci ve Sanayici İşadamları Derneği tarafından Kadıköy Kozyaka Hilton'da Ticaret Borsası'nın sponsorluğunda gerçekleştirilen buluşmaya yoğun katılım oldu. Ispartalı Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Merkez Valisi Celalettin Cerrah, Isparta Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç, Recep Özel, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günyadın, BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve yönetimi, Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar ve yönetimi, IGSİAD yönetici ve üyeleri, gazeteciler ile İstanbul'da yaşayan hemşehrilerimiz Isparta buluşmasında hazır bulundu.

18.00-20.00 arasında kokteyl ile başlayan Isparta İş Dünyası Platformu buluşması daha sonra yemek salonunda devam etti. Gecenin açış konuşmasını yapan IGSİAD Başkanı Alper Bayhan, Isparta'nın sosyal sermayesine dikkat çekerek "amacımız mikro milliyetçilik değildir. Ortak paydamıza Ispartamızı koyarak kalkınmak, sinerji oluşturmak istiyoruz. Hemşehricilik bir kalkınma modelidir. Duygusuyla çalışan karmaşık olmayan bir projedir. Günümüzdeki yeni adıyla bir sosyal sermayedir" dedi.

BAKA Genel Sekreteri tuncay Engin de Isprata'da sağlanan uyum ve birlik, beraberlikten bahsetti. Isparta'da herşeyin iyiye gittiğini belirten Engin, "bu toplantılar ile çok güzel bir network ağı oluşuyor. Bu ağ büyük yatırımlara ve kalkınma hamlelerine vesile olacaktır. Isparta'da güzel şeyler oluyor. Ankara'da vekillerimiz, Isparta'da sayın valimizin liderliğinde tüm kurumlar, iş adamı dernekleri, meslek örgütleri kalkınma için çalışıyoruz. Isparta hızla kalkınıyor. Isparta OSB doldu. 2. OSB için çalışıyoruz. İhracatımız 126 milyon dolardan 250 milyon dolara ulaştı. Bu başarının altındaki sebep ciddi işbirliği ve uyumdur. İstanbul'daki bir grup işadamımız Isparta'da 5 bin kişilik öğrenci yurdu yapacak. Daha güzel işler yapılacaktır" diye konuştu.

Ticaret Borsası Meclis Başkanı Nuri Selçuk, Isparta'nın gücünü İstanbul'da göstermekten mutlu olduklarını belirterek şöyle konuştu:
"Bizler kendimizi 80 gençliği olarak tarif ediyoruz. Bizim hayallerimiz vardı. Isparta hep ilkleri yaşattı. Hayallerimizle birlikte bir noktalara gelmekten çok mutluyuz. Bizim oralarda teke zortlatması oynanır. Farklı bir oyundur. Teke zortlatması ahenk ister. Isparta her zaman Türkiye'de siyaset ve iktisati açıdan var olmuştur. Siyasetin merkezi Isparta'dır. Isparta olarak Türkiye'ye ders vermişizdir."

ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen de konuşmasında bu buluşmaların önemine inandıklarını söyledi. Isparta'nın ortak iş konusunda örnek bir şehir olduğunun altını çizen Başdeğirmen, "ortak iş yapabilmek Türkiye'nin sorunu. Ama bu sorunu Isparta aştı. Isparta'da güzel gelişmeler oluyor. Sanayide hızlanmbalar var. Üniversite hizmet sektörünü öne çıkardı. Bugüne kadar 200 bin mezun Türkiye'nin hizmetine sunuldu. Isparta bir eğitim fabrikası. Isparta dışarıda çok büyük. 200 bin nüfusla kısıldık kaldık. Dışarıda çok büyük işler yapılıyor. Bugün İstanbul'dayız. Gurur duyuyoruz. Çok iyi yerlerdeyiz. Isparta'ya destek verin, işte o zaman büyümek, kalkınmamak mümkün mü. ITSO olarak 1.5 yılda 20 ülkeyi ziyaret ettik. Bu ihracatımızı artırıyor" dedi.
Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın altyapıya yönelik çalışmalardan bahsetti. Isparta'nın yeşil bir kent olduğuna dikkat çeken Günaydın, orta ölçekli sanayi için 300 dönümlük alanı ilana açtıklarını anlattı. Meclisin uyumlu çalıştığını belirten Günaydın, AK Partili ve MHP'li üyelere teşekkür etti.

Milletvekili Recep Özel ise Isparta'nın güzel ve yaşanacak şehir olduğunu söyledi. Isparta'da tanıtım eksikliğine dikkat çeken Özel, bu konuda şirket kurulmasını istedi. Isparta'da 2.OSB'nin konuşulmaya başlandığını da kaydeden Özel, "orta ölçekli bir sanayi alanına ihtiyaç vardı. Sayın başkan bu eksikliğin giderildiğini söyledi. Kendisine teşekkür ediyoruz. Isparta'da 70 bin üniversite öğrencisi var. Öğrenci sayısı düşebilir, bu konuda tedbirler alınmalı. SDÜ yönetiminin ticari alanlarda değil de eğitimle ilgili çalışmalar yapması ve bu konuya öncelik vermesini bekliyoruz. Isparta'yı boş bırakmayın. Çocuklarınıza Isparta'yı unutturmayın. Küçük İstanbul'u Isparta'da oluşturalım" diye konuştu.

Sakarya Valisi hemşehrimiz Hüseyin Avni Coş da birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekerek Ispartalıları Sakarya'ya davet etti.
Son konuşmacı Merkez Valisi hemşehrimiz Celallettin Cerrah ise "Isparta'ya gitmeyeli uzun zaman oldu. Isparta'nın insanları sevecen. Ülkesini ve milletini seven insanlar. Bozulmamış bir yapı. 81 kent içinde söz sahibi olmalı. Isparta neden bir Gaziantep olmasın" dedi.
Konuşmaların ardından programa sponsorluk yapan Ticaret Borsası adına Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Adar ve Meclis Başkanı Nuri Selçuk'a teşekkür plaketi verildi. Daha sonra katılımcılar kendisini tanıtarak görüşlerini açıkladılar. Ispartalı İşadamı Cengiz Aydemir, konuşmasında İstanbul'da Ispartalıları organize eden Mustafa Kaya ile işletmesinde sürekli evsahipliği yapan Atakan Yazgan'a teşekkür etti. Aydemir, "bu toplantılar ile Isparta'yı tanıyoruz, Isparta bizi tanıyor. Bu organizasyonlar devam etmeli" dedi.

Ankara'dan katılan Ahmet Şahlan da "Ankaralı işadamlarının mesajı şudur: Isparta adına yapılacak her türlü organizasyon ve yatırımda biz varız." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum