6.Çağrı Döneminde Süre Uzatıldı

Tarım ve Kırsal Kalkınma İl Koordinatörü Ramazan Çelebi, 6.çağrı döneminin uzatıldığını haber verdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Temmuz 2012 12:58
6.Çağrı Döneminde Süre Uzatıldı

Yerel dinamiklerin harekete geçirilmesi için bu dönemin Isparta için önemli olduğunu söyleyen Tarım ve Kırsal Kalkınma İl Koordinatörü Ramazan Çelebi, yerel ürünler ve mikro işletmelerin desteklemesi konusunda özellikle gül ve gül ürünleriyle ilgili proje beklediklerini, ancak, çağrı döneminin hasat dönemine denk gelmesi nedeniyle proje alamadıklarını ifade etti.

Çelebi, “Tam gün sezonuna denk geldi bu dönemki çağrımız. Gülyağı fabrikaları, gül ürünlerinin işlenmesiyle ilgili yapılacak yatırımlardaki zamanlamayı biraz etkiledi. İnşallah, bu çağrılar bitmeyecek, önümüzdeki dönem çağrılarında hazırlanacak projeler var, takip ediyoruz” dedi.

SÜT ÜRÜNLERİ PROJELERİ

Kırsal turizm alanında proje beklediklerini belirten Çelebi, süt üretimiyle ilgili de önemli bir potansiyele sahip olunduğundan bahsetti. Çelebi, “Süt işleme sektörü gerçekten çok önemli bir sektör. Isparta’da hızla hayvancılık sektörü yayılıyor. Buna paralel süt üretimimiz artıyor. Ama üretime bağlı olarak işleme sektöründe yeni yatırımlar da yapılıyor. Güzel örnekler de var. Ancak, biz istiyoruz ki TKDK olarak bu üreticilerimize katkı sağlayalım, burada bir kaynak var” dedi.

YÖRESEL ÜRÜNLER

Yöresel ürünler başlığının da önemli olduğunun altını çizen Tarım ve Kırsal Kalkınma İl Koordinatörü Ramazan Çelebi, mermerden süs eşyaları yapımına ilişkin projelerin IPARD kapsamında değerlendirileceğini söyledi. Çelebi, “El sanatlarını yapacak, ahşap işçiliği, taş işçiliği önemli. Burada mermerden elde edilen bibloların yapılması, süsleme malzemelerinin yapılmasıyla ilgili yatırımlarda ihtiyaç duyulan bina, alet, ekipman, satış reyonları yapımı, buna ilişkin çevre düzenlemesi, aklınıza gelebilecek tüm masrafların yüzde 50’si hibe olarak veriliyor. Yöresel ürünlerde, peynirden, gül ürünlerine kadar, İslamköy ekmeğinden aklınıza gelebilecek meyve, sebze paketleme, dondurma, bunlarla ilgili yatırılmalarda da yüzde 50 hibe veriyoruz” dedi.

ELMA, KİRAZ, KAYISI VARLIĞI

Ramazan Çelebi, Isparta’nın elma üretimindeki başarısını teknik altyapı desteği ve yeni tesislerle daha modern hale getirilmesi için imkan sunduklarının da altını çizdi. Çelebi, “En önemli başlıklardan biri de elma, kiraz, kayısı, şeftali gibi ürünlerin kurutulmuşlarının yapılması, buna ilişkin paketleme makinelerinin alınması gibi konularda da desteklerimiz mevcut” diye konuştu. Ramazan Çelebi, bu dönem için 10-15 milyon liralık yatırım beklediklerini de sözlerine ekledi

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.