7 Mahalleye Doğalgaz Verilemedi

Doğalgaz istasyon çıkışında Salı akşamı meydana gelen arızadan dolayı Halıkent, Ayazmana, Hanife Sultan, Gülevler, Sidre ve Vatan Mahallelerine gaz verilemedi. Vatandaşlar bu durumdan şikayetçi oldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Aralık 2013 09:34
7 Mahalleye Doğalgaz Verilemedi

Isparta merkezde bir arızadan dolayı 7 mahalleye doğalgaz verilemedi. Kesintinin akşam saatlerinde olması nedeniyle vatandaşlar tepki gösterdi.

Hemen telefona sarılan vatandaşlar Doğalgaz Acil Hattı 187’yi aradı ancak ulaşamadı. Güner Büyükküpçü isimli vatandaş kesintiden dolayı mağdur olduklarını ve kesinti anında Torosgaz’a ulaşamadıklarını belirterek, şikayetini dile getirdi. Büyükküpçü, “Kışın ortasında gaz kesintisi yaşanıyor. Bebeği olanlar var. birçok mahalle kesintiden etkilendi. Buna rağmen yetkililere ulaşamadık” dedi.

İSTASYON ÇIKIŞINDA ARIZA OLUŞTU
Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Torosgaz Yöneticisi Oktay Küp, kesintinin salı günü saat 17.00 sularında istasyon çıkışında meydana gelen arızadan kaynaklandığını bildirdi. Arızanın yaklaşık 1,5 saat sürdüğünü ifade eden Küp, tüm konutlara ise gazın yaklaşık 6 saatte ulaştığını belirtti.

KESİNTİDEN 2 BİN KONUT ETKİLENDİ
Gaz kesintisi olduktan sonra her binanın önündeki kutuların devre dışı kaldığını belirten Küp, “Kutuların tekrar devreye alınması 6 saat sürdü. Kesintiden yaklaşık 2 bin konut etkilendi. Halıkent, Ayazmana, Hanife Sultan, Gülevler, Sidre ve Vatan mahalleri bu arızdan etkilenen yerler oldu. Arıza saat 18.15 gibi giderildi. Ekiplerimiz gece 23.00 itibariyle de tüm kutuları tekrar devreye aldı” dedi.

CİHAZLARIN RESETLENMESİ GEREKİR
Öte yandan gaz olmaması durumunda kombi ve kazanların arızaya geçtiğini ifade eden Oktay Küp, “Tekrar çalışmaları için de cihazların resetlenmesi gerekir. Vatandaşlarımız onu bilmediklerinden doğalgaz acil hattı 187’ye yüklendi. Böyle olunca da arıza hattımız erişilemez oldu” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum