7 Yıldır Aranan 'Binbir Surat' Yakalandı

Çok sayıda hırsızlık ve dolandırıcılık olayına karışan, 51 yaşındaki İbrahim Uçakdağ, polisin uzun süren takibi sonucu yakalandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Eylül 2011 16:49
7 Yıldır Aranan 'Binbir Surat' Yakalandı

Çok sayıda hırsızlık ve dolandırıcılık olayına karışan, 6 farklı sahte kimlikle 19 ayrı suç dosyasından 13 yıl kesinleşmiş hapis cezasıyla 7 yıldır aranan, 2 cezaevinden firar eden 51 yaşındaki İbrahim Uçakdağ, polisin uzun süren takibi sonucu yakalandı.

Antalya'da çok sayıda hırsızlık ve dolandırıcılık olayına karışan, 6 farklı sahte kimlikle 19 ayrı suç dosyasından 13 yıl kesinleşmiş hapis cezasıyla 7 yıldır aranan, 2 cezaevinden firar eden 51 yaşındaki İbrahim Uçakdağ, polisin uzun süren takibi sonucu yakalandı.

Sürekli farklı kimlikler kullanan ve poliste 6 farklı isimde kaydı bulunduğu için 'Binbir Surat' lakabıyla anılan İbrahim Uçakdağ'ın Antalya'da olduğu bilgisine ulaşan polis, şüpheliyi bulmak için çalışma başlattı. Muratpaşa İlçe Asayiş Büro Amirliği'nde görevli 3 kişilik ekip, suç makinesi İbrahim Uçakdağ'ı bulmak için görevlendirildi. Polisler, geçen 3 Eylül'de, sürekli farklı isimlere düzenlenmiş sahte kimlikler kullanan şüphelinin Etiler Mahallesi'nde bir adreste saklandığını belirledi.

Polislerden biri çöpçü, diğer ikisi ise parklarda yatan evsiz görünümünde İbrahim Uçakdağ'ın kaldığı evi gözetlemeye başladı. Polisler, daha önce yakalandığında elde edilen fotoğraflardan yola çıkarak takip ettikleri şüpheliyi Etiler Mahallesi Karacaoğlan Caddesi üzerindeki fırından ekmek aldıktan sonra yakaladı. Şüphelinin üzerinden Zeynel Abidin B. adına düzenlenmiş sahte kimlik çıktı.

İbrahim Uçakdağ, gerçek kimliğiyle Isparta, Hüseyin U. sahte kimliğiyle de Afyonkarahisar Cezaevi'nden firar eden İbrahim Uçakdağ, kendisini yakalayan polislere üzerinde çıkan kimlikteki kişi olduğunu söyledi. Ancak polisler hem şüpheliyi tanıdıkları hemde kimlikteki kişinin yapılan araştırmasında geçen yıl öldüğünün ortaya çıkması üzerine İbrahim Uçakdağ'ı gözaltına alarak polis merkezine götürdü.

Hakkında 6 farklı sahte kimlikle 19 ayrı suç dosyasından 13 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve 7 yıldır her yerde aranan İbrahim Uçakdağ, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.