8 Saat Süren Duruşmada Ne Karar Verildi

Belediye Davasında sanık savunmaları sona erdi. Mahkeme heyeti kararını açıkladı...

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Nisan 2014 22:09
8 Saat Süren Duruşmada Ne Karar Verildi

Dün saat 14.00’de Isparta Ağır Ceza Mahkemesi başkanı Suat Yürekli başkanlığında başlayan 82 sanıklı belediye davasının 16. Duruşmasında sanıklar son savunmalarını yaptı. Davaya Başkan Günaydın katılmazken yaklaşık 43 sanık ve avukatları duruşma salonunda hazır bulundu.

Davaya mazeretleri dolayısıyla katılamayanların da savunmaları alınmak ve karar verilmesi üzerine dava 15 Mayıs 2014 Perşembe saat 10.00’a ertelendi.

Dün saat 14.00’de Isparta Ağır Ceza Mahkemesi başkanı Suat Yürekli başkanlığında başlayan 82 sanıklı belediye davasında sanıklar son savunmalarını yaptı. Başkan Günaydın’ın katılmadığı dava saat 14:15'de başladı. Sanık avukatlarından Erol Berber tapelere göre hazırlanmış soruşturma aşamasındaki bilirkişi

raporuyla en son gelen bilirkişi raporunda konuşmaların başının görülmek istenmediğini söyledi. Berber bu bilirkişi raporuna göre sanıkların cezalandırılması yoluna gidilmesi durumunda anayasaya aykırılık suçu işlenmiş olacağını ifade etti.

BİLİRKİŞİ RAPORLARI ÇELİŞKİLİ
Sanık avukatı Bekir Nayır ise ortada olan üç bilirkişi raporunun da çelişkili olduğunu belirterek sanıkların aleyhine olan raporda tape kayıtlarında oynama yapıldığını ulusal kriminal büroda bile kanıtladıklarını, bu tape kayıtlarının yeniden çözümlenmesini istediklerini söyledi. Nayır üç bilir kişi raporunun hiçbirinin de karar vermeye elverişli ve yeterli olmadığını belirterek "Çünkü çelişki var o nedenle soruşturmanın genişletilmesini istiyoruz" dedi.

Sanık Avukatları, davaya konu olan tape kayıtlarının değişen CMK kanunu ile birlikte delil olarak sayılamayacağını ifade ettiler.

ATEŞGÜL TARAFINDAN DOLANDIRILDIM
Abdurrahman Öz ile Mehmet Ateşgül ve Ethem Şimşek'in Meyra Restaurant için ortak olduklarını söyledi. Masraflar artınca Mehmet Ateşgül ve diğer ortakların arasındaki tartışma nedeniyle Abdurrahman Öz'ün Telefon görüşmelerinde tehdit olarak değerlendirilmelidir diye savundu.

Abdurrahman Öz ise savunmasında ortaklardan masraflarını istediğini beyan etti. Sanık Avukatlarından Ülkem Baş savunmasında Abdurrrahman Öz'ün Mehmet Ateşgül tarafından dolandırıldığını beyan etti. Av Kadir Özmumcu Sanıklardan Caner Ataseven'in savunmasında Tape mağduruyuz, Tapeler tam değil bazı noktaları kırpılmıştır ve böyle bir algı oluşturularak suç uydurulduğunu beyan etti.

Davada hazır bulunan sanık ve sanık avukatları son savunmalarını tamamladı. Ardından kararını belirten heyet davaya mazeretlerinden dolayı katılamayanlar için son bir tarih daha verdi. Buna göre davanın 15 Mayıs 2014 Perşembe saat 10.00’a ertelendi. Bu sayede hem duruşmaya katılamayanların son görüşleri alınacak. Ayrıca 15 Mayıs’ta yapılacak olan mahkemenin karar mahkemesi olacağı söyledi.

DAKİKA DAKİKA TÜM DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

AV. GÖKMEN GÖKMENOĞLU'NUN AÇIKLAMALARI İÇİN TIKLAYIN

DURUŞMA BOYUNCA GELİŞMLERİ AN BE AN AKTARAN AJANS32'YE GÖSTERDİĞİ YOĞUN İLGİ İÇİN TÜM OKUYUCULARIMIZA VE TAKİPÇİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ...  

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum