8 Ülkeden 300 Çocuk Aksu'daydı

Aksu’lular 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını 8 ülkeden 300 yakın öğrencinin katılımı ile kutladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Nisan 2013 09:43
8 Ülkeden 300 Çocuk Aksu'daydı

Aksu’lular 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını 8 ülkeden 300 yakın öğrencinin katılımı ile kutladı. 1. Uluslararası Çocuk Bayramının düzenlendiği alanda toplanan vatandaşlar misafir ülkelerden gelen grupların yaptığı gösterileri ilgi ile izledi.,

 

23 NİSAN ETKİNLİKLERİ BUGÜN BİR BAŞKA GÜZEL

1. Uluslararası Çocuk Bayramı saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenmesi ile başladı. Programda açılış konuşmasını yapan Aksu Kaymakamı İbrahim Özdel “Bizim için her zaman çok anlamlı olan 23 Nisan etkinlikleri bugün bir başka güzel. Güzel Aksu’muzda 7 farklı ülkeden grupların bizimle beraber olması heyecanımızın ve güzel yarınlara olan inancımızın artmasına ve yarının Türkiye’sinin dünyada barış, huzur ve kardeşlik iklimini daha da geliştireceğine ve bu güzel ülkenin teminatı olacağını bugün daha iyi idrak etmekteyiz. Bugün Aksu’ya Hindistan’dan, Polonya’dan, Bulgaristan’dan, Azerbaycan’dan, Ukrayna’dan, Gürcistan’dan ve Romanya’dan yüzlerce misafirimizin gelmesi şüphesiz ki çok heyecan verici ve ümit verici bir iştir. Bu güzel işin gerçekleşmesi için destek veren, bizlere her zaman rehberlik eden Isparta Valimiz Sayın Memduh Oğuz’a şükranlarımızı arz ederiz. Bununla beraber dünya çocuklarının bugün Aksu’da sahne almasında çok büyük bir paya sahip olan Eğirdir Kaymakamımız Yalçın Yılmaz ve kıymetli ekibine de teşekkürü bir borç biliriz. Hepinize bol keyifli seyirler diliyorum” dedi.

Ardından kürsüye gelen Isparta Valisi Memduh Oğuz ise “Kaymakam kardeşimin söylediği gibi 7 farklı ülkeden katılımcılarla bir çocuk şenliği gerçekleştiriyoruz. Elbette Isparta Valisi olarak bundan büyük mutluluk duyuyorum ve bu organizasyonda emeği geçenleri takdir ediyor, çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

AKSU’DA GÜZEL GELİŞMELER OLUYOR

Vali Oğuz ilim şehrine de vurgu yaparak “Göreve geldiğimden beri görüyorum, Aksu ilçemizde çok güzel gelişmeler oluyor. Bakın hükümet binasının yenilenmesi, çocuk parkının yapılması gibi. Burası her geçen gün iyiye güzele doğru yürüyen bir ilçe. Bugünde her halde dünyada ilk ve tek çocuk bayramı olarak kutlanan bu organizasyonda gösterilen başarı ülkemiz açısından da örnek gösterilir. Türkiye 21. yüzyılın yükselen yıldızıdır. Bütün dünya Türkiye’ye bakacak, Türkiye Isparta’ya bakacak. İlim şehri Isparta 21. yüzyılın dünyasında bir ilim şehri olacak. Şuanda yapılan organizasyonda ilim şehri Isparta’ya çok yakışmıştır. Tekrar katılan konuklara ve ülkemize gelen misafir ülke temsilcilerine hoş geldiniz diyor, emeği geçenleri kutluyorum” dedi.       
    

Vali Memduh Oğuz konuşmasının ardından konuk ülkelerden gelen öğrenci gruplarının getirdiği hediyeleri kabul ederek Isparta gül ürünlerinden oluşan hediye setlerini verdi. Programda meydanı çocuklara bırakan büyükler hem Isparta’nın çeşitli yerlerinden öğrenci gruplarının hem de 7 farklı ülkeden gelen misafir öğrenci gruplarının yaptığı gösterileri ilgi ile izledi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.